ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σουφλί: Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες από Μετάξι» στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού

Σουφλί: Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες από Μετάξι» στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, με τίτλο «Εικόνες από Μετάξι», στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στην πόλη του Σουφλίου.


Μια έκθεση η οποία αποτυπώνει την μοναδική διαδρομή από την μουριά μέχρι το ύφασμα του μεταξιού, η οποία κρύβει ιστορίες και στιγμές που αποτυπώθηκαν μέσα από τον φωτογραφικό φακό μοναδικά. Έργα τέχνης, από έναν άλλο κόσμο - παράλληλο από αυτόν που βιώνουμε. Οι φωτογράφοι του Κέντρου, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία ως μέσο δημιουργικής έκφρασης φωτογράφισαν το μετάξι. Το φωτογραφικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα τυπώθηκε πάνω σε ύφασμα από μετάξι. Οι φωτογραφίες εκτίθενται, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με ένα «διπλό» έργο τέχνης. Το ύφασμα από μετάξι προϊόν 100% βιολογικής καλλιέργειας και τις εικόνες από όλη την διαδικασία παραγωγής του.


Οι δημιουργοί - φωτογράφοι: Νίκος Ανδρεαδάκης, Γιάννης Γκόγκος, Χριστίνα Γκούσιου, Ηλίας Γρηγοριάδης, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Δημοσθένης Καραγεωργίου, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Ηλίας Παπαδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Γιούλα Πατσή, Ανέζα Σπανοπούλου, Τζούλια Τσιρίδου.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Βασίλης Δελησταμάτης, ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Καλακίκος, ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, κ. Άρης Ραδιόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Σουφλίου και Περιφέρειας, κ. Θεόδωρος Τσιαμίτας, η υπεύθυνη του Μουσείο Μετάξης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) κα Δήμητρα Δημισκίδου, επιχειρηματίες - παραγωγοί μεταξιού καθώς και πλήθος κόσμου.


Ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Καλακίκος, εγκαινιάζοντας την έκθεση δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Σουφλίου παραχώρησε την αιγίδα του στην έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα το οποίο προβάλει τόσο το μετάξι όσο και την πόλη του Σουφλίου». Συνεχάρη τους φωτογράφους για τις φωτογραφίες που δημιούργησαν και δήλωσε ότι η συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις.


Η έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες από Μετάξι» υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, την αιγίδα του Δήμου Σουφλίου και την υποστήριξη του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού.


Η έκθεση φωτογραφίας λειτουργεί καθημερινά από 10:00 π.μ έως 21:00 μ.μ. μέχρι τις 6/12/2023, στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού (Βασ. Γεωργίου 199, Σουφλί).


Φωτογραφίες: Ηλίας Γρηγοριάδης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video