ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πρόγραμμα δράσεων του ΔΠΘ για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Πρόγραμμα δράσεων του ΔΠΘ για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821
Στο πλαίσιο του Εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις με σκοπό να αναδείξει τη σημασία της Επανάστασης.

Εκδηλώσεις - Ημερίδες - Συνέδρια - Δράσεις

Το Δ.Π.Θ. συνδιοργανώνει με το Ινστιτούτο Γραμμάτων του Πολιτειακού Πανεπιστήμιου του Ρίο ντε Τζανέιρο (Universidade Estadual de Rio de Janeiro / UERJ) και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στον Άγιο Παύλο (São Paulo) Βραζιλίας, Διεθνές Ψηφιακό Συνέδριο με τίτλο «Επανάσταση και Ελευθερία 1821-2021: Η αρχή της σύγχρονης Ελλάδας», Το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 22-25 Μαρτίου 2021 και απευθύνεται στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα και το ευρύτερο κοινό, με ομιλητές από τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ευρώπη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ διοργανώνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

1. Σειρά διαλέξεων από Το Εργαστήριο Έρευνας για τη Νεοελληνική και Συγκριτική Φιλολογία με θέμα τον «Πρώιμο Ελληνικό Διαφωτισμό» ως την περίοδο κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις για τον φωτισμό του Γένους (κατά τη φράση του Κ. Θ. Δημαρά), Ιανουάριος - Μάιος 2021.

2. Διάλεξη του Καθηγητή του Τμήματος κ. Νικολάου Μαυρέλου στην εκδήλωση που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης με θέμα: «Ο Κοραής και οι Διάλογοι. Από το πριν στο μετά την Επανάσταση»: 03/03/2021.

3. Διεθνές Συνέδριο «Από τη Χίο στην Πόλη και τη Μολδοβλαχία. Η αρχή μιας δυναστείας. Β΄ Διεθνές Συνέδριο για τους πρώτους Μαυροκορδάτους: Αλέξανδρος ο Εξ Απορρήτων (1641-1709), Νικόλαος, Ηγεμόνας Μολδοβλαχίας (1680-1730) και Κωνσταντίνος (1711-1769)»: πρώτη εβδομάδα Ιουλίου 2022.

4. Παράλληλη Δράση (σχετική με το προηγούμενο Συνέδριο): Διοργάνωση Καλοκαιρινού σχολείου παλαιογραφίας και ιστορίας του έντυπου βιβλίου για τον Διαφωτισμό και τα χειρόγραφα που φυλάσσονται στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Ο Κοραής» για φοιτητές Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς ή Υποψήφιους Διδάκτορες.

5. Παράλληλη διοργάνωση φοιτητικής ημερίδας για τη Χίο κατά την εποχή του Διαφωτισμού έως τη Σφαγή.

6. Σειρά από 20 ωριαίες ραδιοφωνικές εκπομπές και τα αντίστοιχα podcasts ως αφιέρωμα στο 1821 σε συνεργασία του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας με το ράδιο Παρατηρητής της Θράκης 94 FM: Πρώτη εκπομπή στις 21/03/2021 και οι υπόλοιπες ανά 20 ημέρες η καθεμία.

7. Διοργάνωση της 4ης Ποιητικής Ισημερίας με θέμα «Η ποίηση της επανάστασης του 1821, η ποίηση της ελευθερίας» από το Εργαστήριο Γλωσσολογίας - ΜορΦωΣη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, Κυριακή 21 Μαρτίου 2021.

8. Κύκλο διαλέξεων με θέμα «Από το 1453 μέχρι το 1821» από το Εργαστήρι Μελέτης και Έρευνας Πρώιμης Νεοελληνικής Γραμματείας Hans & Niki Eideneier του Τμήματος: Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2021.

Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: «Η Ελληνική Γλώσσα κατά την Επανάσταση του 1821» την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 με υπεύθυνη την Κοσμητόρισσα της ΣΚΑΣ Καθηγήτρια κ. Πηνελόπη Καμπάκη - Βουγιουκλή.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ:

1. Διοργανώνει ημερίδα τον Οκτώβριο του 2021, με τίτλο: «Ευεργεσία, Πολιτισμός και Εκπαίδευση: Προσδοκίες και οράματα γύρω από τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους» με υπεύθυνη την Καθηγήτρια κ. Βασιλική Θεοδώρου.

2. Έκδοση επετειακού τόμου από το Εργαστήριο Ιστορίας της Εκπαίδευσης με τίτλο «Η ελληνική εκπαίδευση στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821» με υπεύθυνο τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος κ. Αθανάσιο Καραφύλλη.

Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ θα πραγματοποιήσει, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2021, εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το Τμήμα Νομικής του ΔΠΘ συνδιοργανώνει με την Εταιρεία Ιστορικών του Δικαίου ημερίδα αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με υπεύθυνη της Καθηγήτρια κ. Μαρία Γιούνη. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video