ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΟΑΣΕ: Όχι στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση που βάζει λουκέτο στις Σχολές Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας

ΟΑΣΕ: Όχι στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση που βάζει λουκέτο στις Σχολές Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο νόμο που πρόσφατα ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ. και της Ελληνικής Λύσης και αφορά την Ανώτατη Εκπαίδευση. Με το νόμο αυτό μεταξύ άλλων, μειώνονται οι εισακτέοι, εκδιώκονται οι φοιτητές που αναγκάζονται να εργάζονται στο διάστημα των σπουδών τους. Αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την κατηγοριοποίηση των πανεπιστημιακών σχολών και φυσικά, τα τμήματα στην Ορεστιάδα είναι σίγουρο ότι θα έχουν ημερομηνία λήξης.

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι η ίδια κυβερνητική πολιτική, πριν του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, έχει οδηγήσει στην απαξίωση και στη μη λειτουργία το τμήμα της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το κλείσιμο των σχολών θα φέρει ένα μεγάλο πλήγμα στην Ορεστιάδα και την ευρύτερη περιοχή αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι πολλά είναι τα παιδιά αγροτικών και λαϊκών οικογενειών του νομού που επιλέγουν κυρίως για οικονομικούς λογούς να σπουδάσουν στα συγκεκριμένα τμήματα.

Μας βρίσκει αντίθετους η στάση των τοπικών βουλευτών της Ν.Δ. που με την ψήφο τους συνυπέγραψαν το νόμο, εκ των υστέρων να προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, εμφανιζόμενοι ως λάβροι υποστηρικτές της βιωσιμότητας των σχολών στην Ορεστιάδα.

Μπροστά σ’ αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις η Ομοσπονδία καλεί όλους τους φορείς σε συντονισμό για να απαιτήσουμε να μην εφαρμοστεί ο καταστροφικός αυτός νόμος.

Υ.Γ. Τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΣΕ θα συναντηθεί με τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ κ. Κουτρούμπα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video