ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χαιρετισμός του Πρύτανη στους πρωτοετείς φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Χαιρετισμός του Πρύτανη στους πρωτοετείς φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Αγαπητές Πρωτοετείς Φοιτήτριες, Αγαπητοί Πρωτοετείς Φοιτητές,

Με ιδιαίτερη χαρά σας συγχαίρω για την επιτυχία σας στις πανελλήνιες εξετάσεις, η οποία ήταν αποτέλεσμα κυρίως μιας προσωπικής επίπονης προσπάθειάς σας, αλλά και πολύτιμης στήριξης των γονέων σας, και σας υποδέχομαι στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Θεωρώ ότι η παρουσία σας είναι τιμή για το Πανεπιστήμιό μας, το ενδυναμώνει, το ενισχύει και το εμπλουτίζει και θα ήθελα από κοινού δημιουργικά να διαμορφώσουμε μια νέα, ανοδική πορεία εξέλιξης.

Σας καλωσορίζω στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ένα ακριτικό και σημαντικό Πανεπιστήμιο. Από την ίδρυσή του το 1973 έως σήμερα και με τη διαχρονική προσπάθεια όλων των μελών του έχει κατορθώσει να αναπτυχθεί σε τέσσερις πόλεις, να αποκτήσει υποδομές και εξοπλισμό και να καταλάβει επάξια μια θέση στην εθνική και διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα. Διαθέτει 8 Σχολές, 20 Τμήματα, 60 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και έναν αριθμό 30.000 περίπου προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων.

Στόχος μας είναι η επένδυση στους νέους ανθρώπους, η υψηλή επιστημονική κατάρτισή σας, η έρευνα και η καινοτομία φροντίζοντας για τη σύνδεσή μας με αναπτυξιακούς φορείς και την ανάπτυξη συνεργασιών σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επιδιώκουμε όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα να συνεργάζεται αρμονικά και δημιουργικά, με ένα κοινό όραμα, τη διαρκή ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας, τη συνεχή βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του και την αναγνώρισή του σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο ως σύγχρονου και ισχυρού Πανεπιστημίου.

Τα χρόνια της φοίτησής σας είναι τα πιο δημιουργικά σε κάθε επίπεδο, στο επιστημονικό, γιατί αποκτάτε γνώσεις και δεξιότητες, στο κοινωνικό, γιατί ενισχύεται η κοινωνικοποίηση και η εμπειρία, και στο προσωπικό, καθώς διαμορφώνετε μοναδικές προϋποθέσεις για την κοινωνία της εργασίας και της επιστήμης, αλλά και την προσωπική σας ζωή. Η έγκαιρη προσαρμογή σας στην ακαδημαϊκή νοοτροπία, η συνεπής συμμετοχή σας στην εκπαιδευτική διαδικασία και η ορθή διαχείριση του χρόνου και της ελευθερίας που σας παρέχεται αποτελούν προϋποθέσεις για την επιτυχία στις σπουδές σας.

Με πρόδηλο ενδιαφέρον για όλους τους φοιτητές και για τα άτομα με ιδιαίτερες δεξιότητες ή δυσκολίες έχουμε δημιουργήσει δομές που μπορούν να συμβάλουν στην προαγωγή της εποικοδομητικής μάθησης, της κοινωνικοποίησης και της ακαδημαϊκής επιτυχίας σας.

Η έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς μέσα σε συνθήκες πανδημίας ορίζει νέα δεδομένα για τη διαδικασία εκπαίδευσης και λειτουργίας του ιδρύματος, περιορισμούς στη φυσική παρουσία, αποστασιοποίηση, μέτρα προφύλαξης και μεγάλη ατομική ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, στα υπόλοιπα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια των φοιτητών του και έγκαιρα αναπτύξει κατάλληλες υποδομές και προϋποθέσεις για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η Διοίκηση, καθώς και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Δ.Π.Θ. θα είμαστε συμπαραστάτες σας σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και σε όλη τη δημιουργική πορεία των σπουδών σας.

Καλώς ήλθατε στη Θράκη και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και ευόδωση των προσδοκιών σας.

Ο Πρύτανης

Αλέξανδρος Χ. Πολυχρονίδης
Καθηγητής Χειρουργικής


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video