ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μετά τα παγουρίνο και τις μάσκες... έρχονται οι τσιρλίντερς!

Μετά τα παγουρίνο και τις μάσκες... έρχονται οι τσιρλίντερς!
Την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που δίνει άδεια στην «Ελληνική Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ» να μπει στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζονται τα σχολεία δεν είναι οι μαζορέτες, αλλά η αναβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής που τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Στην ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών αναφέρει:

«Μετά τα παγουρίνο και τις μάσκες… έρχονται οι τσιρλίντερς!

Θα ήταν πράγματι για γέλια, αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο δραματική. Με την αρ. 107757/Δ5/20-08-2020 εγκύκλιό του, το υπουργείο Παιδείας δίνει άδεια στην "Ελληνική Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ" (sic) να μπει στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά τις… μαζορέτες.

Την ώρα που η κυβέρνηση τζογάρει με την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και την οικογενειών τους, για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες, τους προσφέρει πραγματικά "άρτον και θεάματα". Αφού, λοιπόν, "ξεμπέρδεψαν" με το άνοιγμα των σχολείων, με 25άρια και βάλε τμήματα, δίνοντας μάσκες και παγουρίνο, είπαν τα σαΐνια του υπουργείου Παιδείας να ασχοληθούν και με εκπαιδευτικά θέματα.

Πριν από λίγους μήνες, εξοβέλισαν από τα σχολεία ολόκληρα επιστημονικά αντικείμενα, όπως η Κοινωνιολογία, η Οικιακή Οικονομία και οι Τέχνες. Μάλιστα, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν στο σχολείο τους τα μαθήματα ειδικότητας για να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές, αφού καταργήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Μόλις πριν από μερικές ημέρες, οι μαθηματικές σχολές καυτηρίαζαν το επίπεδο των μαθηματικών από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο.

Πώς απαντάει το υπουργείο, λοιπόν, στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του περιεχομένου του σχολείου; Μα φυσικά με μαζορέτες και μαθήματα τσιρλίντινγκ! Αυτά μάλλον εννοούσε η κα Κεραμέως, όταν νομοθετούσε τα εργαστήρια δεξιοτήτων στο τελευταίο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή!

Φυσικά, η τραγική υποβάθμιση του περιεχομένου του σχολείου, η στροφή στις δεξιότητες στις αποσπασματικές γνώσεις δεν είναι επίτευγμα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις συνειδητά απαξίωναν γνωστικά αντικείμενα και μαθήματα… το τσιρλίντινγκ, όμως, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Έχουν ευθύνη όλα τα τελευταία χρόνια που από τη μία έχουν μετατρέψει τα σχολεία κυριολεκτικά σε "ξέφραγο αμπέλι", όπου μπαινοβγαίνει ελεύθερα ο κάθε τυχάρπαστος (θυμίζουμε την περιβόητη θεματική εβδομάδα), ενώ την ίδια στιγμή κλείνουν την πόρτα σε κοινωνικές οργανώσεις, σε καταξιωμένους συνανθρώπους μας (επιστήμονες - λογοτέχνες κλπ.), ακόμα και σε αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Αυτό που χρειάζονται τα σχολεία δεν είναι οι μαζορέτες! Είναι η αναβάθμιση τους μαθήματος της Φυσικής Αγωγής που τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό. Η μείωση των ωρών διδασκαλίας, τα πολυπληθή τμήματα, η ανυπαρξία γυμναστηρίων και υλικοτεχνικής υποδομής, η αντιμετώπιση του μαθήματος ως ανάπαυλα από το φόρτο εργασίας του σχολείου δυσχεραίνουν τις συνθήκες διεξαγωγής του μαθήματος και δεν καλύπτουν τις ανάγκες της νέας γενιάς για άσκηση και προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας που προσφέρει η άθληση.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους γονείς και τους μαθητές, σε όλα τα σχολεία να μη δεχθούν να υλοποιήσουν τέτοιες δραστηριότητες που αναπαράγουν τα πρότυπα του lifestyle και δεν προάγουν την υγιή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί να υπερασπιστούμε το παιδί και το κάθε παιδί.

Να διεκδικήσουμε ένα σχολείο που να μορφώνει, όλοι μαζί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Έχουμε χρέος να διδάξουμε στους μαθητές μας να διεκδικούν, να διαβάζουν, να αθλούνται, να μαθαίνουν, να ρωτάνε, να αμφισβητούν… να σκέφτονται.

Να μάθουμε στους μαθητές μας ό,τι τους αξίζει και μας αξίζει ένα καλύτερο σχολείο, ένας καλύτερος κόσμος! Τότε μόνο υπάρχει ελπίδα!».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video