ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παγκόσμια διαμαρτυρία για την κλιματική κρίση και στην Αλεξανδρούπολη

Παγκόσμια διαμαρτυρία για την κλιματική κρίση και στην Αλεξανδρούπολη
Και φέτος, μαθητές σε όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της κλιματικής αλλαγής. Το Global Strike for Climate πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 3.000 πόλεις, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες μαθητές ένωσαν τις φωνές τους μέσω διαδικτυακών διαμαρτυριών.

Η Αλεξανδρούπολη συμμετείχε και αυτή στη παγκόσμια κινητοποίηση. Μέλη του περιβαλλοντικού κινήματος Fridays for Future Alexandroupoli συμμετείχαν με μια καθιστική διαμαρτυρία στο πάρκο Ανεξαρτησίας. Μέσω της διαμαρτυρίας, απαιτούν να αντιμετωπίσουμε τη κλιματική αλλαγή ως μια κρίση, όπως κάνουμε και με τον κορωνοϊό.


Έρευνα του ΟΗΕ προβλέπει ότι αν συνεχίσουμε με τους σημερινούς ρυθμούς, η κλιματική κρίση θα οδηγήσει σε ελλείψεις φαγητού και νερού, καθώς και μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών. Ως αποτέλεσμα, θα αποτελέσει σημαντική απειλή στη παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.


Όπως λένε οι ίδιοι οι μαθητές, «Μπορεί να μη βιώνουμε ακόμη τις συνέπειες της εκμετάλλευσης του πλανήτη, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουμε πάρει μια γεύση της ζωής εν μέσω μιας κρίσης. Δεν χρειάζεται να ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο, με σοβαρές, μελετημένες αλλά και γρήγορες κινήσεις μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Είναι ένας αγώνας που ακόμη μπορούμε να κερδίσουμε».


Το μαθητικό κίνημα Fridays for Future ξεκίνησε από τη 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ και απαιτεί άμεση πολιτική δράση για την κλιματική αλλαγή. Η τοπική ομάδα δημιουργήθηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο και από τότε έχει οργανώσει αρκετές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και τη διάδοση του μηνύματος για ένα καλύτερο μέλλον σε έναν υγιή και ζωντανό πλανήτη.

Fridays for Future Alexandroupoli
Facebook: www.facebook.com/FridaysForFutureAlexpoli
Instagram: www.instagram.com/fridaysforfuture.axd



[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video