ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τον ποταμό Κομψάτο γνώρισαν οι πεζοπόροι του Δρομέα Θράκης

Τον ποταμό Κομψάτο γνώρισαν οι πεζοπόροι του Δρομέα Θράκης
Σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον πεζοπόρησε, παράλληλα στον ποταμό Κομψάτο στον Ίασμο Ροδόπης, ο Δρομέας Θράκης, ανακαλύπτοντας ένα νέο προορισμό για τους πεζοπόρους της ομάδας. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου και την Ομάδα Ορειβασίας του πολιτιστικού συλλόγου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους να φιλοξενήσουν και να ευχαριστήσουν τους πεζοπόρους.

Η πεζοπορία ξεκίνησε από την γέφυρα του Πολυάνθου και έφτασε 4,5 χλμ σε βάθος, παράλληλα σχεδόν με τον ποταμό (συνολικά 9 χλμ διαδρομή και περίπου 4,5 ώρες), διανύοντας ανηφόρες - κατηφόρες με μεγάλη ποικιλία εδάφους, χωμάτινους - δασικούς και πέτρινους δρόμους.


Στην έξοδο του ποταμού από την οροσειρά της Ροδόπης στη Θρακική πεδιάδα, οι πεζοπόροι αντίκρισαν το επιβλητικό Οθωμανικό πέτρινο τοξωτό γεφύρι, χτισμένο το 17ο-18ο αιώνα με πλακαρές πέτρες από Ηπειρώτες μάστορες.


Η καθιερωμένη μεγαλη στάση, έγινε στα ερείπια του χωριού Σύλιο, από όπου φαίνεται από μακριά ένα μέρος των Θρακικών Μετεώρων. Το μονοπάτι αυτό βγάζει στο χωριό Διχάλα, αφού πρώτα περάσει από τον εγκαταλελειμμένο οικισμό Κάβος. Παλαιότερα από τον δρόμο περνούσαν μουλάρια, που τροφοδοτούσαν τα στρατιωτικά φυλάκια, στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας. Στην ευρύτερη περιοχή ζουν ζαρκάδια και πιο πάνω λύκοι. Στο ποτάμι υπάρχει και ένα σπάνιο είδος πελαργού, ο μαύρος πελαργός και πιο βόρεια ο ασπροπάρης, ο μαυρόγυπας και τα όρνια που έχουν φωλιές στα Θρακικά Μετέωρα.


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, οι πεζοπόροι του Δρομέα Θράκης μετακινήθηκαν στο κέντρο του Ιάσμου, στην αυλή του Μουσείου Ιάσμου, όπου ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος προσέφερε πλούσιο μπουφέ με τοπικά εδέσματα, ενώ ο Πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Μπουκάς, παρουσίασε τις δράσεις και το όραμα του συλλόγου.


Ειδική αναφορά έγινε για την περιοχή βόρεια του Ιάσμου, τα Θρακικά Μετέωρα, ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, όπου αναμένονται άμεσα παρεμβάσεις από το Δ' Σώμα Στρατού, για την ευκολότερη πρόσβαση του, τοποθεσία - στόχος για μια επόμενη πεζοπορία του Δρομέα Θράκης.

Η όμορφη εκδρομή ολοκληρώθηκε σε τοπική ταβέρνα του Ιάσμου, ενώ το επόμενο ραντεβού είναι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας (ανακοίνωση με όλες τις πληροφορίες τις επόμενες μέρες).


Την υγειονομική κάλυψη της πεζοπορίας, όπως πάντα, είχε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video