ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Οψόμεθα εις Φιλίππους": Κάλεσμα νέων επιστημόνων - Παρουσίαση στον Ροταριανό Όμιλο Δυτικής Καβάλας

Στην διάρκεια της τακτικής συνεστίασης των μελών του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου στην έδρα του ομίλου (το ξενοδοχείο “Ωκεανίς”), τα μέλη της επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” κλήθηκαν να παρουσιάσουν την δράση τους και το όραμά τους για την περιοχή των αρχαίων Φιλίππων, δηλαδή των Τενάγειων και Παρατενάγειων περιοχών των Δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Δράμας και Αμφίπολης.

Η παρουσίαση έγινε από τις εισηγήτριες της ομάδας Αθηνά Ιωαννίδου και Γεύση Τσουρουκίδου, οι οποίες, αφού αναφέρθηκαν στους βασικούς αναπτυξιακούς άξονες που μπορούν να προσδώσουν οφέλη στην περιοχή των αρχαίων Φιλίππων (αγροτική παραγωγή και περιβάλλον, πολιτισμός, τουρισμός), απάντησαν σε ερωτήματα των μελών του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας σχετικά με το “Πάρκο Φιλίππων”, τις προοπτικές του αλλά και τις δυσκολίες που καλούνται τα μέλη της ομάδας να ξεπεράσουν.


Η επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, καλεί νέους και παλιούς επιστήμονες, πολίτες και οργανισμούς με ενδιαφέρον και γνώση για την περιοχή των αρχαίων Φιλίππων, δηλαδή των Τενάγειων και Παρατενάγειων περιοχών των Δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Δράμας και Αμφίπολης, σε μια παρουσίαση της δράσης της ομάδας, του οράματος της και της ανάγκης που υπάρχει για την συσπείρωση όλων νέων επιστημόνων - ενεργών πολιτών - οργανισμών γύρω από ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή που μπορεί να διαμορφώσει ένα λαμπρό μέλλον για όλους μας.

Στην άτυπη αυτή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο αναψυκτήριο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων, θα βρίσκονται οι 3 υπο-ομάδες των “Οψόμεθα εις Φιλίππους” (Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτοπεριβάλλοντος), τα μέλη των οποίων θα σας εξηγήσουν τους σκοπούς τους και το πώς μπορείτε να ενταχθείτε σε αυτές.

Πρόγραμμα.

18.00 - 19.00 - Τι είναι η Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” και τι είναι το Πάρκο Φιλίππων.

19.00 - 20.00 - Τι είναι οι ομάδες Τουρισμού, Πολιτισμού και αγροτοπεριβάλλοντος και σε τι δραστηριοποιούνται.

20.00 - 21.00 - Ανοιχτή συζήτηση και εγγραφές νέων μελών.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” αποτελείται από νέους αλλά και εμπειρότερους επιστήμονες, με ενασχόληση σε διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος , όπως ο τουρισμός, η διαχείριση πολιτισμού, η αρχιτεκτονική, η γεωπονία, η αγροτική παραγωγή, η υδραυλική μηχανική, η οικονομική ανάλυση , η στρατηγική διοίκηση , η αρχαιολογία, η μουσειολογία, η γεωλογία κ.α.

Σκοπός της ομάδας είναι να δημιουργήσει μια θερμοκοιτίδα επιστημόνων και μία δεξαμενή επιστημονικών ιδεών που θα πηγάζουν από τον κοινωνικό ιστό και θα ασχολούνται αποκλειστικά με την βελτίωση και ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης και των όμορων δήμων. Το αντικείμενό της θα είναι μελετητικό, συμβουλευτικό, συντονιστικό και εκπαιδευτικό.

Στόχος της ομάδας επιστημόνων είναι η ανάπτυξη και υλοποίηση ενός ολιστικού μοντέλου ανάπτυξης με έμφαση στην περιοχή (region), μέσα από το οποίο θα γεννηθεί ένας ενδογενής- αυτοτροφοδοτούμενος προορισμός αριστείας.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να υποστηρίξουν, με όποιο τρόπο μπορούν, το έργο και τις δράσεις των “Οψόμεθα εις Φιλίππους”.

Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας, την αποστολή των στοιχείων σας καθώς και του πεδίου της επιστημονικού σας αντικειμένου στο parkphilippi@gmail.com .

Link συνάντησης στο Facebook: http://ift.tt/2lxdmmx


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video