ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου στην Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου στην Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά
Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
Εργατική Πρωτομαγιά

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η πρώτη Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων. Είναι ημέρα σύμβολο για τους αγώνες μας, τις κατακτήσεις μας, αλλά και τις διεκδικήσεις μας. Είναι ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ και όχι αργίας.

Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες των εργατών, μεγάλες εξεγέρσεις και μαζικές αντιδράσεις από την εξέγερση στο Σικάγο το 1886 και μεταγενέστερα για να εξασφαλίσουν για τη δική τους γενιά και για τις δικιές μας γενιές εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, όπως την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά και τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όλα τα παραπάνω έχουν χτυπηθεί ανελέητα ή και έχουν καταργηθεί από νόμους που λειτουργούν ενάντια στους εργαζομένους και το κοινωνικό κράτος. Από νόμους που ιδιωτικοποιούν δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά, όπως έγινε με την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ ή με τα απογευματινά χειρουργεία ή με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Από πολιτικές που αφήνουν υπηρεσίες του Δημοσίου αστελέχωτες από μόνιμους υπαλλήλους, που προσπαθούν να δημιουργήσουν υποταγμένες και χειραγωγημένες γενιές εργαζομένων με μισθούς φτώχειας που δεν ανταποκρίνονται στο υψηλό κόστος της πραγματικής ζωής, και επί της ουσίας διαλύουν τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους:

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Μπροστά σ’ αυτή τη διαρκή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες αυτής της χώρας μας έχοντας ως παρακαταθήκη τη μεγάλη κινητοποίηση στις 28 Φεβρουαρίου 2024, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε για την ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών οι οποίες στο βωμό του κέρδους και των αγορών καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου, αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς, κάθε εργατικό δικαίωμα.

Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

συμμετέχοντας μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πρωτομαγιά και κατόπιν στις 21 Μαΐου και διεκδικώντας:
  • Αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ., προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (των δώρων).
  • «Ξεπάγωμα» της διετίας 2016 - 2017. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016 - 2017 κατά την οποία είχαν «παγώσει» οι μισθοί.
  • Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας - καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.
  • Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ «ανεβαίνουν» ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους, κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.
  • Αναπροσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου με πλήρη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία εντός ή εκτός έδρας.
  • Αύξηση του επιδόματος παραμεθορίου για όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου.
  • Προάσπιση και αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών / φορέων και των δημόσιων αγαθών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Όλοι μαζί

Στις συγκεντρώσεις του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου για την Εργατική Πρωτομαγιά
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 11:00 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου.
  • Ορεστιάδα: Στις 10:00 στο Ηρώο της πόλης.

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video