ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αιολικό πάρκο στον Δήμο Ορεστιάδας σε βάρος του περιβάλλοντος και των λαϊκών συμφερόντων

Αιολικό πάρκο στον Δήμο Ορεστιάδας σε βάρος του περιβάλλοντος και των λαϊκών συμφερόντων
Την άδεια για εγκατάσταση 8 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στη θέση «Μαύρη Πέτρα» Πετρωτών του Δήμου Ορεστιάδας έδωσε το Υπουργείο Ενέργειας στην εταιρεία «ΤΕΡΝΑ», προκαλώντας τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του κόσμου.

Όπως καταγγέλλει η Κ.Ο. Ορεστιάδας - Τριγώνου του ΚΚΕ, «είναι ξεκάθαρο ότι το αιολικό πάρκο σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους δεν γίνεται για την ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών του λαού, αλλά για τους επιχειρηματικούς ομίλους που σκοπό έχουν αποκλειστικά το κέρδος, θυσιάζοντας γι΄ αυτό και το φυσικό περιβάλλον».

Στην ανακοίνωσή της η Κ.Ο. Ορεστιάδας - Τριγώνου του ΚΚΕ επισημαίνει πως «το επιχείρημα ότι η "πράσινη ενέργεια" μέσω των ΑΠΕ, προωθείται για την προστασία του περιβάλλοντος, αποδεικνύεται ότι είναι ένα μεγάλο ψέμα. Οργανώνεται μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, καταστρέφοντας εκατοντάδες στρέμματα δάσους, "φυτεύοντας" χιλιάδες τόνους μπετόν, σιδήρου και άλλων υλικών, διανοίγοντας πολλά χιλιόμετρα νέους δρόμους σε κορυφογραμμές και πλαγιές» και καλεί τον λαό, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς της περιοχής, να ξεσηκωθούν, να μην επιτρέψουν να περάσει το νέο έγκλημα που επιχειρείται.

Η ανακοίνωση της Κ.Ο. Ορεστιάδας - Τριγώνου του ΚΚΕ:

Για την αδειοδότηση αιολικού πάρκου στην περιοχή «Μαύρη Πέτρα»του Δήμου Ορεστιάδας

Η αδειοδότηση από το ΥΠΕΝ εγκατάστασης 8 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών από την εταιρεία «ΤΕΡΝΑ» στη θέση «Μαύρη Πέτρα» στον Δήμο Ορεστιάδας, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, δεν γίνεται για την ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών του λαού, αλλά των ενεργειακών επιχειρηματικών ομίλων που σκοπό έχουν αποκλειστικά το κέρδος, θυσιάζοντας γι’ αυτό και το φυσικό περιβάλλον.

Πρόκειται για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) για απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, μέσω της στρατηγικής για την “πράσινη ανάπτυξη”, δηλαδή την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από επιχειρηματικούς ομίλους μέσω ΑΠΕ, στοχεύοντας έτσι να βρουν επενδυτική διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων, τα οποία συμπληρώνονται και με κρατικό χρήμα μέσω επιδοτήσεων ή του «πράσινου ταμείου», επιδιώκοντας την αύξηση των κερδών τους.

Μπροστά στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής δεν διστάζουν να γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια» τις καθολικά αρνητικές γνωμοδοτήσεις υπηρεσιών και φορέων της περιοχής.

Μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, τις μικρές επιχειρήσεις και τους βιοπαλαιστές αγρότες, την οποία στερούνται όλο και περισσότεροι που αδυνατούν να πληρώσουν τα πανάκριβα τιμολόγια, «φιγουράροντας» η περιοχή μας στις πρώτες θέσεις ενεργειακής φτώχειας. Την ίδια στιγμή που οι αγρότες πληρώνουν τα χαράτσια αυτής της πολιτικής με μισό εκατομμύριο πρόστιμο στους ΟΕΒ της περιοχής, δίνονται εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις, από τον ιδρώτα του λαού, για τις «πράσινες μπίζνες».

Το επιχείρημα ότι η “πράσινη ενέργεια” μέσω των ΑΠΕ, προωθείται για την προστασία του περιβάλλοντος, αποδεικνύεται ότι είναι ένα μεγάλο ψέμα. Οργανώνεται μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, καταστρέφοντας εκατοντάδες στρέμματα δάσους, «φυτεύοντας» χιλιάδες τόνους μπετόν, σιδήρου και άλλων υλικών, διανοίγοντας πολλά χιλιόμετρα νέους δρόμους σε κορυφογραμμές και πλαγιές.

Αυτή την καταστροφική πολιτική για τα λαϊκά συμφέροντα, το περιβάλλον και την αγροτική παραγωγή, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της «πράσινης ανάπτυξης», προωθούν και στηρίζουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όλοι μαζί έχτισαν διαχρονικά το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει: το χρηματιστήριο ενέργειας, το χρηματιστήριο ρύπων, την απολιγνιτοποίηση, την ενεργειακή εξάρτηση από το πανάκριβο φυσικό αέριο, την χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων με ζεστό χρήμα από το «Πράσινο Ταμείο» και το «Ταμείο Ανάκαμψης». Όλοι μαζί ψήφισαν στην Ευρωβουλή την Οδηγία της ΕΕ για την επιτάχυνση και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας για "επενδύσεις" σε ΑΠΕ ακόμα και σε "προστατευόμενες" περιοχές NATURA.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσει ο λαός με τους αγώνες του.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς της περιοχής, να ξεσηκωθούν, να μην επιτρέψουν να περάσει το νέο έγκλημα που επιχειρείται.

Απαιτούμε:
  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ πριν να είναι αργά η κατασκευή του αιολικού πάρκου.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών, την ενίσχυση των δασικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών με χρηματοδότηση και προσωπικό.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό.
  • Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο «χαράτσι» στους ΟΕΒ.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video