ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΔΑΣ ΟΤΑ: Να δοθεί άμεσα τέλος στην απληρωσιά των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης

ΔΑΣ ΟΤΑ: Να δοθεί άμεσα τέλος στην απληρωσιά των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Απλήρωτες εδώ και 8 μήνες είναι οι υπερωρίες των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του Δήμου είναι να πληρώσει μόνο τον πρώτο μήνα!

Οι εργαζόμενοι είναι αναστατωμένοι και ανησυχούν, καθώς είναι η πρώτη φορά που αργούν τόσο πολύ να πληρωθούν, ενώ έχουν κακή εμπειρία από τη χρονιά του 2015 που τελικώς τότε οι υπερωρίες τους χάθηκαν και δεν πληρώθηκαν ποτέ.

Επιπλέον, δεν έχουν δοθεί ακόμη τα Μέσα Ατομικής Προστασίας για το έτος 2022 και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα είδη των ΜΑΠ που είναι απαραίτητα προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να ανταπεξέρχονται στις δυσχερείς συνθήκες της εργασίας τους.

Την πληρωμή των δεδουλευμένων καθώς και την εξασφάλιση όλων των μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων που είναι αυτονόητα και όχι ζητούμενα απαιτεί η ΔΑΣ ΟΤΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Δεν είναι λίγοι οι μήνες, οδεύουμε στον 8ο μήνα (!!!) που παραμένουν απλήρωτες οι υπερωρίες των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει είναι για να πληρωθεί μόνο ο πρώτος μήνας!

Οι εργαζόμενοι είναι αναστατωμένοι και ανησυχούν, μιας και είναι η πρώτη φορά που αργούν τόσο πολύ να πληρωθούν, ενώ έχουν και κακή εμπειρία από τη χρονιά του 2015 που τελικώς τότε οι υπερωρίες τους χάθηκαν και δεν τις πληρώθηκαν ποτέ.

Επιπλέον, δεν έχουν δοθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ ) για το έτος 2022 ενώ βρισκόμαστε ήδη προς το τέλος του έτους κι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα είδη των ΜΑΠ που είναι απαραίτητα προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να ανταπεξέρχονται στις δυσχερείς συνθήκες της εργασίας τους.

Η πληρωμή των δεδουλευμένων καθώς και η εξασφάλιση όλων των μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων πρέπει να είναι αυτονόητα κι όχι ζητούμενα. Η καθυστέρηση των 8 μηνών δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ανάγκες των εργαζομένων, τα βασικά τους δικαιώματα και κατακτήσεις μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα τη στιγμή μάλιστα που την τουριστική περίοδο αυξάνονται οι απαιτήσεις με μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας.

Από τη μεριά μας, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στα παραπάνω θέματα. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην οργανωμένη διεκδίκηση από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή. Τα θετικά αποτελέσματα έρχονται όταν οι εργαζόμενοι σταματήσουν να κάνουν εκπτώσεις στις ανάγκες, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους προσπαθούν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους λέγοντας ότι «στο τέλος, όλα θα πάνε καλά!» Το αίτημα δεν είναι μόνο να μη χαθούν τα δεδουλευμένα αλλά να πληρώνονται στην ώρα τους όπως και οι εργαζόμενοι κάθε μέρα είναι στην ώρα τους στο πόστο τους. Το αίτημα είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να πάψει να είναι καθεστώς οι υπερωρίες, η εξάντληση και ο κίνδυνος για εργατικά ατυχήματα. Το αίτημα δεν μπορεί να είναι κάποια στιγμή να καλυφθούν οι εργαζόμενοι σε ΜΑΠ. Το αίτημα είναι ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος στη δουλειά χωρίς επαρκή ΜΑΠ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Άμεση πληρωμή όλων των υπερωριών των εργαζομένων. Καμία καθυστέρηση από εδώ και στο εξής!
  • Άμεση εξασφάλιση όλων των συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας με χορήγηση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται. Κανένας εργαζόμενος στη δουλειά απροστάτευτος.
  • ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ικανού να καλύψουν όλες τις ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες.»
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video