ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ορχήστρα Βιολιώνε με Άρωμα Σμύρνης στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

Ορχήστρα Βιολιώνε με Άρωμα Σμύρνης στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας
Στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, η «Ορχήστρα Βιολιώνε» θα πραγματοποιήσει δυο μουσικές παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022. Ώρα έναρξης 20:30.

Θα παρουσιαστούν, ως επί το πλείστον, παλαιοί οργανικοί σκοποί από τον ευρύτερο χώρο της Μικράς Ασίας, παραλλαγμένοι σύμφωνα με τους ποικίλους ευρηματικούς τρόπους ενορχήστρωσης της ορχήστρας.

Η «Ορχήστρα Βιολιώνε» αποτελεί την εικοσαμελή ορχήστρα τοξοτών εγχόρδων των φοιτητών της ειδίκευσης του βιολιού της κατεύθυνσης Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τη διεύθυνσή της έχει ο Γιάννης Ζαρίας, επίκουρος καθηγητής στο ομώνυμο τμήμα.

Στην εν λόγω παράσταση το εν λόγω μουσικό σύνολο επιχειρεί να μεταφέρει τον ήχο των διάφορων ορχηστρών του γραμμοφώνου στο σήμερα, προσεγγίζοντάς τον μέσα από ένα καινούργιο πρίσμα, κύριοι άξονες του οποίου αποτελούν οι πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, οι σύγχρονες εναλλακτικές ερμηνευτικές τεχνικές των τοξωτών εγχόρδων και ο σύγχρονος αυτοσχεδιασμός. Από ακουστική άποψη δίνεται μεγάλη έμφαση στον φυσικό ήχο των οργάνων, όπως αυτός έχει μεταφερθεί στο σήμερα μέσω των ηχογραφήσεων της εποχής του γραμμοφώνου, σε συνδυασμό με τον κλασικό ήχο μιας σύγχρονης ορχήστρας εγχόρδων. Σε έντονο βαθμό, επίσης, διαφαίνεται ένα μεγάλο πλήθος μουσικών στοιχείων πειραματισμού και διαδραστικότητας, συνθέτοντας όλα αυτά μαζί το ιδιαίτερο και πρωτότυπο ενορχηστρωτικό ύφος του σχήματος.  

Με όχημα μια εναλλακτική ορχήστρα εγχόρδων, οι πρωτότυπες αυτές μουσικές διασκευές και νέες συνθέσεις, η δεξιοτεχνία και η εκφραστικότητα των μουσικών, σε συνδυασμό με τη δραστήρια και μακρόχρονη μουσική αλληλεπίδραση μεταξύ τους, αναδεικνύουν μια ρομαντική αλλά ταυτόχρονα επικοινωνιακή και εξωστρεφή διάθεση, με στοιχεία τόσο παλαιάς όσο και νέας τεχνοτροπίας, παρουσιάζοντας ένα μουσικό ταξίδι αντιπροσωπευτικών κομματιών της ελληνικής μουσικής από το παρελθόν στο μέλλον, δημιουργώντας μια δυναμική συνέχεια του παλαιού με τον σύγχρονο τρόπο ερμηνείας των τοξωτών εγχόρδων. Μια εναλλακτική μουσική πρόταση σύμπραξης των τοξωτών εγχόρδων με στόχο την ανάπτυξη αλληλεπίδρασης και τη διαρκή εξερεύνηση διαύλων μουσικής επικοινωνίας μεταξύ τους με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022 του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Πολιτισμού: digitalculture.gov.gr

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.

Συντελεστές

Ορχήστρα Βιολιώνε: Εικοσαμελής ορχήστρα τοξωτών εγχόρδων των φοιτητών της ειδίκευσης του βιολιού της κατεύθυνσης Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ζαρίας Γιάννης (βιολί), Ανδρονίκου Παυλίνα (βιολί), Πούλιος Χρήστος (βιολί), Χρόνης Ευάγγελος (βιολί), Μυλωνά Ισμήνη-Χρυσούλα (βιολί), Παππάς Παναγιώτης (βιολί), Στεφόπουλος Δημήτριος (βιολί), Ιατροπούλου Βασιλική (βιολί), Παπαεμμανουήλ Άκης (βιολί), Πούπαλος Σταμάτιος (βιολί), Δεληβασίλης Νικόλαος (βιολί), Κυρβέη Μαρία (βιολί, τσέλο), Χατζηγεωργίου Γιώργος (βιολί), Κατερίνα Μόκα (βιολί), Καραβίδας Εμμανουήλ (βιολί), Δανάς Χρήστος (βιολί), Συσκάκη Αθηνά (βιολί), Τσιατσούλης Γιώργος (κοντραμπάσο), Όλγα Αλεξίου (κρουστά).

Διευθυντής της Ορχήστρας Βιολιώνε: Γιάννης Ζαρίας.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video