ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αναξιοποίητα χρήματα χαμένες ευκαιρίες και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ που ούτε τολμά ούτε αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες

«Αναξιοποίητα» χρήματα, «χαμένες» ευκαιρίες και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ που ούτε τολμά, ούτε αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες
Πραγματοποιήθηκαν στη Δράμα οι συνεδριάσεις των Επιτροπών Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ (όπως πάντα απόλυτα προβλέψιμος) έσπευσε να εκδώσει ένα κενό ουσίας και ενδιαφέροντος Δελτίο Τύπου και να αυτο-πανηγυρίσει με κοινότυπες εκφράσεις όπως «ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στη Δράμα οι συνεδριάσεις των Επιτροπών Παρακολούθησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου», «πετύχαμε πολλά», «η οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την περιοχή μας» κ.ο.κ.

Στην πραγματικότητα στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, το ΠΕΠ αποτελεί ένα άθροισμα χαμένων ευκαιριών και αναξιοποίητων πόρων. Δυστυχώς εκείνο που διαφοροποιεί την δική μας Περιφέρεια σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες της χώρας είναι ότι στην δική μας περίπτωση λείπει ο ουσιαστικός και ευρύτερα αποδεκτός σχεδιασμός και αυτό επιδρά καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα αλλά και στην βαρύτητα που έχει το ΠΕΠ της Περιφέρειάς μας.

Στην δική μας Περιφέρεια, το κορυφαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και για αυτήν καθ’ αυτήν αλλά και για το σύνολο των Δήμων και όλων των φορέων που δυνητικά μπορούν να καταστούν δικαιούχοι χρηματοδοτήσεων από το ΠΕΠ, πέρα από το έλλειμμα αποτελεσματικότητας, φαντάζει «κενό γράμμα» για όλους τους πολίτες. Αντίστοιχες ευκαιρίες χάνονται και για την επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας μας, που θα μπορούσε να αντλήσει πόρους από το ΠΕΠ, αλλά αυτά για τη διοίκηση είναι μάλλον «ψιλά γράμματα».

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο περιφερειάρχης δεν τόλμησε ούτε μία φορά να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με το ΠΕΠ, τον σχεδιασμό του, τους στόχους, την πρόοδό του αλλά και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του.

Το ερώτημα «γιατί;» θα συνοδεύει τον Χρήστο Μέτιο ακόμη και μετά από την επικείμενη αποχώρησή του από την διοίκηση της Περιφέρειάς μας. Όπως και η πλήρης αδυναμία του να αξιοποιήσει ένα τόσο σημαντικό εργαλείο μέσω του ίδιου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Περισσότερο από βέβαιο είναι ότι το ΠΕΠ μόνο στην δική μας Περιφέρεια αποτελεί ένα άθροισμα «αναξιοποίητων» χρημάτων και «χαμένων» ευκαιριών λόγω της μειωμένης αποτελεσματικότητάς που έχει σε σχέση με αυτήν που θα μπορούσε να έχει και σε σχέση με αυτήν που δικαιούνται οι πολίτες της ΑΜ-Θ και η ίδια η περιοχή μας να έχει.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ούτε τολμά να αδράξει, αλλά ούτε αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες. Δεν απέχει άλλωστε, ως παράδειγμα, πολύ, χρονικά η στιγμή κατά την οποία ο Περιφερειάρχης (μόνο αυτός πανελλήνια) μπλόκαρε την χρηματοδότηση δύο Δήμων (Νέστου και Παγγαίου) από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ευτυχώς η παρέμβαση της παράταξής μας συνέτισε τον περιφερειάρχη, ο οποίος σύρθηκε, και κατάλαβε και με καθυστέρηση υπέγραψε την ένταξη και την χρηματοδότηση των δύο Δήμων.

8 Οκτωβρίου: οι Περιφερειακές Εκλογές πλησιάζουν!

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video