ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Την άρση των προκλητικών ρυθμίσεων υπέρ των Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης

Την άρση των προκλητικών ρυθμίσεων υπέρ των Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης
Την άρση των προκλητικών ρυθμίσεων υπέρ των Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών και εις βάρος των Δημοτικών, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η δημοτική παράταξη υπέβαλε αίτημα για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης του παραπάνω ζητήματος ώστε κατόπιν συζήτησης να ληφθεί απόφαση για την αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής εξέλιξης για τους παιδικούς σταθμούς και του Δήμου Αλεξανδρούπολης που αφορά, εκτός από το απαράδεκτο αντιπαιδαγωγικό της περιεχόμενο, και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, με παράλληλες αρνητικές επιπτώσεις και στο προσωπικό των παιδικών σταθμών.

Αναλυτικά το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΘΕΜΑ: «Άρση των προκλητικών ρυθμίσεων υπέρ των Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών»

Με υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ που αφορά στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς της χρονικής περιόδου 2023-2024, αποκλείονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί από τη δυνατότητα εγγραφής, στα νηπιακά τους τμήματα, βρεφών μικρότερων των 2,5 ετών και δίνεται, αποκλειστικά, το δικαίωμα αυτό στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Αυτή η διάκριση αποτελεί κατάφωρη πριμοδότηση στους ιδιωτικούς φορείς, σε βάρος των δημοτικών και είναι ενάντια στο ΦΕΚ 4249/Β/02-12-2017, που σαφώς ορίζει τα ηλικιακά όρια.

Είναι γνωστό ότι αρκετοί ιδιωτικοί φορείς δεν επιλέγουν τη δημιουργία βρεφικών τμημάτων, επειδή κοστίζουν περισσότερο από εκείνα των νηπιακών. Μπορούν έτσι με την παραπάνω απόφαση να εγγράψουν νωρίτερα από τους δημοτικούς παιδιά που είναι ακόμη βρέφη, στα νηπιακά τους τμήματα. Πράγμα που απαγορεύεται για τους δημοτικούς σταθμούς.

Η συγκεκριμένη προκλητική ρύθμιση υπέρ των ιδιωτικών παιδικών σταθμών έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενη μεροληπτική ρύθμιση με ΦΕΚ από το 2017, που καθορίζει τις προϋποθέσεις για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σταθμών και ορίζει ότι στους ιδιωτικούς σταθμούς απαιτείται λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε τμήμα από ό,τι στους δημοτικούς.

Θεωρούμε ότι η πολιτική των κυβερνήσεων που βάζουν τη φροντίδα, την ασφάλεια και την αγωγή των παιδιών, την υγεία και τη ζωή τους στη ζυγαριά του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενισχύοντας αδιάλειπτα τα κέρδη των εμπόρων της παιδικής φροντίδας και αγωγής, είναι απαράδεκτη και την καταγγέλλουμε.

Παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να θέσετε στην ημερήσια διάταξη ή και εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για το παραπάνω ζήτημα ώστε κατόπιν συζήτησης να ληφθεί απόφαση για την αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής εξέλιξης για τους παιδικούς και του Δήμου μας που αφορά, εκτός από το απαράδεκτο αντιπαιδαγωγικό της περιεχόμενο και το Νομικό Πρόσωπο, με παράλληλες αρνητικές επιπτώσεις και στο προσωπικό των παιδικών σταθμών.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Σάββας Δευτεραίος
Γεράσιμος Βλισίδης
Νίκη Δραμανίδου
Χρήστος Βαρσαμάκης

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Αποστόλης Τρέλλης
Σωτηρία Δευτεραίου
Βάσος Παντελίδης
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video