ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη
Επίσκεψη στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θράκης που λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Έβρου, Βάνα Δινδίνη, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος καταδίκασε το νέο έγκλημα που προστίθεται σε δεκάδες άλλα που έχουν κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στη Μεσόγειο, το Αιγαίο, τον Έβρο. Καταδίκασε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, που προκαλούν πολέμους, καταληστεύουν χώρες, καταδικάζουν σε εξαθλίωση λαούς ολόκληρους, τους οδηγούν στη μετανάστευση και την προσφυγιά, από τις οποίες οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχουν πικρή πείρα.

Σημείωσε ότι, η πολιτική αυτή - που διαχρονικά ακολουθείται από τις ελληνικές κυβερνήσεις - είναι που τροφοδοτεί τα εγκληματικά κυκλώματα των δουλεμπόρων και μετατρέπει τις θάλασσες σε υγρούς τάφους ξεριζωμένων ανθρώπων που ψάχνουν την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις στηρίζουν την αντιμεταναστευτική πολιτική των ιμπεριαλιστών όπως τους Κανονισμούς του Δουβλίνου, τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας του 2016 (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) κ.ο.κ. που έχουν ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες.

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους επισημάνθηκε ότι στο ίδιο αντιδραστικό πλαίσιο κινείται και το προωθούμενο νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, όπως φαίνεται να διαμορφώνεται με βάση την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου (8-9 Ιουνίου) στο Λουξεμβούργο. Άλλωστε οι εργαζόμενοι στις εκάστοτε Υπηρεσίες Ασύλου γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τόσο στους ίδιους τους ξεριζωμένους όσο και στους ίδιους τους εργαζόμενους όπου στη λογική κόστους - οφέλους δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή και έχει αφήσει τις Υπηρεσίες υποστελεχωμένες, χωρίς κατάλληλες και επαρκείς υποδομές και μέσα.

Η αντιπροσωπεία του κόμματος σημείωσε:

«Ως ΚΚΕ δεν μένουμε θεατές στην "κανονικότητα" που θέλουν να επιβάλλουν, αυτή των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου. Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο.

Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη και επίκαιρη πρόταση για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα!

- Να δημιουργηθούν άμεσα με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της ΕΕ επιτροπές ασύλου μέσα στην Τουρκία όπου και θα διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις ασύλου και θα χορηγείται άσυλο, καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα για να φτάνουν οι ξεριζωμένοι αυτοί άνθρωποι στις χώρες προορισμού τους με ασφάλεια.

- Να σταματήσει το συστηματικό "ξήλωμα" της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες.

- Να καταργηθεί όλο το άδικο πλαίσιο της πολιτικής της καταστολής και του εγκλωβισμού που είναι σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών.

- Να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας - και της Αλεξανδρούπολης - στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε για ακόμη μία φορά την ουσιαστική στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Ασύλου και Αρχής Προσφύγων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για πλήρη και οριστική αποκατάσταση όλων ανεξαιρέτως των διαδικασιών ασύλου, την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για ασφαλείς και σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video