ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Διδυμότειχο: Διεθνές Συμπόσιο για την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας Διδυμοτείχου

Διεθνές Συμπόσιο για την ιστορία της Εβραϊκής κοινότητας Διδυμοτείχου
Ο Δήμος Διδυμοτείχου και το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συνδιοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τον εκτοπισμό και την εξόντωση των μελών της ιστορικής και μαρτυρικής Εβραϊκής Κοινότητας Διδυμοτείχου πριν από ογδόντα χρόνια. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, το 97% των μελών της κοινότητας εξοντώθηκε στο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς - Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2023, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου και στο Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου.

Κεντρική εκδήλωση είναι το διήμερο διεθνές συμπόσιο για την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας Διδυμοτείχου, με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ κ. Aron Rodrigue και ιστορικούς από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου ο καθηγητής Rodrigue, που έλκει την καταγωγή του από το Διδυμότειχο, θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις βασίζονται στο τρίπτυχο Ιστορία - Εκπαίδευση και Μνήμη και έχουν στόχο την ανάδειξη της Εβραϊκής ιστορίας και μνήμης στο Διδυμότειχο και την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού.

Είσοδος ελεύθερη.

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video