ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μενέλαος Μαλτέζος: Δέσμευση και υποχρέωση μας η στήριξη στον Ποντιακό Ελληνισμό

Μενέλαος Μαλτέζος: Δέσμευση και υποχρέωση μας η στήριξη στον Ποντιακό Ελληνισμό
Η ένδοξη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, που βάφτηκε στο αίμα και τον πόνο, οδηγώντας έναν πολιτισμό χιλιάδων χρόνων στο δραματικό του τέλος, δεν αφορά μόνο το παρελθόν μας. Αφορά το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας, αφορά την παιδεία μας, τον πολιτισμό, τα ασφαλιστικά και στεγαστικά δικαιώματα των συμπολιτών μας. Αφορά την ίδια την ταυτότητά μας, την επιστροφή της δικαιοσύνης και την επίδειξη έμπρακτου σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας, μέσα από τον Εθνικό Χάρτη για τον Ποντιακό Ελληνισμό, που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Μέσα από αυτόν τον Χάρτη - οδηγό, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για την υλοποίηση των παρακάτω:

- Στην επόμενη Βουλή, θα συγκροτηθεί μια μόνιμη και διαρκής διακομματική επιτροπή, που σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, θα χαράξει και θα υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού την περίοδο 1914-1923.

- Θα δημιουργηθεί Μουσείο αφιερωμένο στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό, όπως και η καταγραφή και ανάδειξη και άλλων τόπων ιστορικής μνήμης για την ποντιακό ελληνισμό, με πρώτα τα απολυμαντήρια της Αρετσούς όπου χάθηκαν 20.000 ψυχές.

- Αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η εκμάθηση της πλούσιας ιστορίας του παρευξείνιου ελληνισμού ενισχύοντας τις σχετικές αναφορές στα σχολικά βιβλία, αλλά και στηρίζοντας ενεργά την Έδρα Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ. Βέβαια πολύ σημαντικό έργο παράγει και το Εργαστήριο Μελέτης, Καταγραφής και Διάσωσης τη Ποντιακής Διαλέκτου του Τμήματος Γλώσσας, Πολιτισμού και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ.

- Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης αλλά και της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε ισλαμικά τεμένη, αποτέλεσε μια μελανή στιγμή όχι μόνο για την ελληνική αλλά κυρίως για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα εντείνει τις προσπάθειες σε διεθνές αλλά και διμερές διπλωματικό επίπεδο, για τη προστασία των Βυζαντινών μνημείων στην Τουρκία, τα οποία αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

- Αναγκαία είναι και η αλλαγή του ΠΔ 99/1994 προκειμένου να τιμάται καθολικά και αμετάθετα η Ποντιακή γενοκτονία χωρίς μετακίνηση της ημερομηνίας από τη 19η Μαΐου, με οργάνωση εκδηλώσεων σε κρατικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο.

- Η Εθνική Σύνταξη στους ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, θα καταβάλλεται στα 15 χρόνια μόνιμης κατοικίας και οι ανασφάλιστοι υπερήλικοι ομογενείς θα λαμβάνουν το πλήρες σχετικό επίδομα.

- Με νέα ρύθμιση θα διαγράφονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και κάθε είδους τόκοι που επιβαρύνουν τα δάνεια που αφορούν την κατοικία τους και από εκεί και πέρα, το υπόλοιπο δάνειο, θα ρυθμίζεται για εξόφληση σε 240 άτοκες δόσεις, με ανώτερη δόση τα 100 ευρώ το μήνα.

- Σημαντική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και η απλοποίηση των διαδικασιών ιθαγένειας στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων.

Η ανάδειξη, η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η απονομή δικαιοσύνης αποτελεί δέσμευση για την προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο το αίσθημα της εκπλήρωσης ενός ιστορικού, ανθρωπιστικού χρέους που μας ωθεί στην υλοποίηση των ανωτέρω. Είναι και η ευθύνη μας απέναντι στις επόμενες γενιές, οι οποίες θα μπορούν να είναι ασφαλείς μόνο όταν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που προκαλούν γενοκτονίες και συγκρούσεις, διασφαλίζοντας ότι δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά!

Μαλτέζος Μενέλαος
Υποψήφιος Βουλευτής Έβρου
ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video