ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλεξανδρούπολης για την αγορά του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδος

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλεξανδρούπολης για την αγορά του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδος
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε ανακοίνωσή της για το θέμα της αγοράς από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης του τριώροφου κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, αναφέρει:

«Με διαδικασίες express - μέσα σε τρεις μέρες και δύο έκτακτες συνεδριάσεις - η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο - και με τις ψήφους όλων των παρατάξεων και των ανεξάρτητων συμβούλων - αποφάσισε την αγορά του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, που έκλεισε τον προηγούμενο μήνα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την απόφαση. Πρόκειται για τριώροφο κτήριο που χτίστηκε πριν 20 χρόνια και βρίσκεται στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης. Εταιρεία εκτιμητών ανεβάζει την αξία του σε 1.410.000 ευρώ και η τράπεζα ζητά την αποπληρωμή σε 4 ετήσιες ισόποσες δόσεις των 350.000 ευρώ.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως έκτακτο λίγες ώρες προ της τακτικής συνεδρίασης της Δευτέρας 18/7/2022 με "λανθασμένη" εισήγηση (αφού το προόριζε για Δημαρχιακό!) που άλλαξε στην πορεία και η δημοτική αρχή το προορίζει για "Μέγαρο Πολιτισμού". Στη συνεδρίαση που ακολούθησε, μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, λόγω της διαδικασίας του κατεπείγοντος, αποφασίστηκε να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 20/7/2022. Το αιτιολογικό του κατεπείγοντος του θέματος είναι οι θερινές άδειες του Δ.Σ. της Τράπεζας και των υπαλλήλων του Δήμου αλλά και το ενδιαφέρον πολλών άλλων για το κτήριο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι:

1. Πρόκειται για βιαστική διαδικασία χωρίς το χρονικό περιθώριο διερεύνησης διαφόρων παραμέτρων, χωρίς συζήτηση για τις ανάγκες των δημοτών, για απόφαση που θα φορτώσει βάρη χωρίς να λάβουμε υπόψιν τη γνώμη τους.

2. Πρέπει να σταθμίσουμε τις ανάγκες του Δήμου για χώρους που πρέπει να αναπτυχθούν και να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση στήριξης των πολιτιστικών συλλόγων, καλλιτεχνικών ομάδων και φορέων. Την ανάγκη να στηριχθεί συνολικά η πολιτιστική δημιουργία με προτεραιότητα τα ερασιτεχνικά σχήματα. Αναρωτιόμαστε ωστόσο αν αυτή η ανάγκη εξυπηρετείται από τη δημιουργία ενός τέτοιου "Μεγάρου" με δεδομένη και την δυσκολία ελεύθερης πρόσβασης σε αντίστοιχα Μέγαρα. Ρωτάμε επίσης τι έπραξε η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια για τη στήριξη της ερασιτεχνικής πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη; Το παράδειγμα της στάσης της απέναντι στην Κινηματογραφική Λέσχη για το θερινό σινεμά είναι αρκετό…

3. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι την Τράπεζα της Ελλάδας γενιές ολόκληρες την χρηματοδοτεί ο λαός με το μόχθο του. Δεκαετίες ολόκληρες ο νόμος του αστικού κράτους επέβαλλε την κατάθεση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδας και ο τόκος που καθοριζόταν από την αρμόδια Νομισματική Επιτροπή ήταν αρκετά χαμηλότερος του πληθωρισμού και του επιτοκίου τραπεζικών καταθέσεων. Μόνο για την περίοδο 1951-1975 οι απώλειες υπολογίζονται σε 58 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία έχαναν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ (δραχμές τότε), τα ίδια τα αποθεματικά τους χρησιμοποιήθηκαν από το κράτος για την κρατική χρηματοδότηση ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων, δηλαδή σαν ατμομηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης, σε βάρος των ασφαλισμένων.

Αυτό συνεχίστηκε και πιο πρόσφατα με τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την επιβολή των μνημονίων αλλά και από το 2015 με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υποχρεωτική κατάθεση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των Δήμων, των νοσοκομείων και άλλων φορέων στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης φορτώνοντάς την στο λαό.

Σε όλη αυτήν την ιστορική διαδρομή οι μορφές άλλαζαν, η αφαίμαξη όμως συνεχιζόταν και οι μόνιμα χαμένοι ήταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι μόνιμα κερδισμένοι από αυτήν την πολιτική ήταν οι μεγάλες επιχειρήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο.

Δηλαδή, το κτήριο της τράπεζας όπως και κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο των τραπεζών αποκτήθηκε από την εκμετάλλευση του λαού που τώρα καλείται να ξαναπληρώσει κάτι που ήδη το έχει πληρώσει πολλαπλάσια. Επιπλέον είναι πολλές δεκάδες τα εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια που χρωστάει χρόνια τώρα το κράτος στους Δήμους και τις Περιφέρειες από τα παρακρατηθέντα της κεντρικής φορολογίας.

Γι’ αυτό και η κεντρική διοίκηση, η κυβέρνηση να δώσει τη λύση για την δωρεάν παραχώρηση του κτηρίου χωρίς να φορτωθούν οι δημότες νέα βάρη.

Οι ανάγκες των δημοτών είναι πολύ μεγάλες και οξύνονται μέρα με τη μέρα ακόμη περισσότερο. Ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλη ακρίβεια και άγρια φορολόγηση, καθημερινές ανατιμήσεις, ενεργειακή φτώχεια, ανεργία, πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, νέα επέλαση της πανδημίας. Οι δομές και οι υπηρεσίες του Δήμου πλήττονται από τεράστια αύξηση του κόστους της ενέργειας, από τραγική έλλειψη προσωπικού και μέσων, από προσωπικό με απλήρωτες υπερωρίες και ακόμα περισσότερους δημότες που θα χρειαστούν στήριξη.

4. Γι’ αυτούς τους λόγους και με αυτούς τους όρους ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμφωνούμε με την αγορά. Παράλληλα, εφόσον η Δημοτική αρχή και η πλειοψηφία του Δ.Σ. θεωρούν πως λεφτά υπάρχουν, προτείνουμε την κατεπείγουσα λήψη απόφασης για αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου με δραστική μείωση των δημοτικών τελών ώστε να δοθεί στοιχειώδης ανακούφιση στους δημότες που στενάζουν από το τεράστιο κύμα ακρίβειας».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video