ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η προπαγάνδα της εμπλοκής και οι... κότες της Αλεξανδρούπολης

Η προπαγάνδα της εμπλοκής και οι... κότες της Αλεξανδρούπολης
Ήταν τέλη Μάη όταν το αμερικανικό πλοίο «USS Arlington» έδεσε στην Αλεξανδρούπολη. Όπως συνηθίζεται, μετά από το «δελτίο εφησυχασμού» που συνοδεύει κάθε «απόβαση» ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στο ακριτικό λιμάνι ακολουθεί και το κλασικό ρεπορτάζ με τους Αμερικανούς ναύτες που τρώνε σουβλάκια, πίνουν καφέδες και ρίχνουν τα δολάρια της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στην τοπική αγορά.

Πρόκειται για το «τυρί στη φάκα», το οποίο αν και έχει μουχλιάσει, συνεχίζει εδώ και μήνες να σερβίρεται τόσο στον λαό της πόλης όσο και όλης της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανοχή στη μετατροπή όχι μόνο του λιμανιού αλλά της πόλης ολόκληρης σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών, από το οποίο αναβαθμίζεται συνεχώς η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό που συμβαίνει όμως τώρα δεν έχει προηγούμενο. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει κοντά δυο μήνες, τα αστικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να «ξεψαχνίζουν» νέα στοιχεία για να πείσουν ότι ο λαός της Αλεξανδρούπολης θα βγει δήθεν κερδισμένος από τη μετατροπή της πόλης σε μια ατέλειωτη στρατιωτική βάση. Αφού ειπώθηκαν τα πάντα, πήραν συνεντεύξεις από τους ίδιους και τους ίδιους και επανέλαβαν πως «έρχεται το δολάριο στην πόλη», τώρα άρχισαν να μετρούν τα αυγά (!) που έφαγαν οι Αμερικανοί! Εφτά χιλιάδες μετράει το ένα μέσο, 25 χιλιάδες το άλλο, και καταγράφουν ακόμα και το ...ζόρι που βίωσαν οι κότες για να ταϊστούν οι ναύτες.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι του Έβρου έχουν ξανακούσει πολλές φορές ότι θα «βρέξει χρήμα» στην περιοχή. Το άκουγαν επανειλημμένα όταν σχεδιάζονταν και πραγματοποιούνταν δήθεν μεγάλα και εμβληματικά έργα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον αγωγό TAP, που μόλις ολοκληρώθηκε, ακόμα και η εντατικοποιημένη, με χαμηλά μεροκάματα δουλειά που προσέφερε τελείωσε μία και έξω, ενώ τα ανταποδοτικά «καθρεφτάκια» που υποσχέθηκαν η εταιρεία και οι κυβερνήσεις δεν ξεκίνησαν ποτέ. Αυτήν τη φορά, όμως, ακόμα μερικοί τοπικοί παράγοντες, παρά τις υπερβολές που γράφονται, παραδέχονται πως «οι ντόπιοι πολιτικοί καλλιεργούν υπέρμετρες προσδοκίες».

Μπορεί οι γελοιότητες σαν αυτές με τα αυγά και τις μπριζόλες που τρώνε οι Αμερικανοί να μη λείπουν, όμως δεν προκαλούν και πολλά γέλια στον λαό της Αλεξανδρούπολης, που βλέπει συχνά - πυκνά τα πλοία που κουβαλάνε τα φορτία του θανάτου να «δένουν» στην πόλη και να ρίχνουν και άλλο μπαρούτι στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας.

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η συζήτηση για την εγκατάσταση αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και την εγκατάσταση ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στα στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης με την κυβέρνηση ΝΔ, η συζήτηση δεν έχει παύσει. Ακριβώς επειδή αντικρίζοντας τα τρένα με τα τανκς, τα λεωφορεία με τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους προκαλείται ένα αίσθημα ανασφάλειας, η προπαγάνδα της αστικής τάξης επιχειρεί να πείσει ότι η παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στην περιοχή εξασφαλίζει ασφάλεια απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Αυτό που αποδεικνύουν τα γεγονότα και η πρόσφατη πείρα όμως είναι το ακριβώς αντίθετο. Λίγες μέρες πριν φτάσει το αμερικανικό «Arlington» στην Αλεξανδρούπολη, στα 2,5 μίλια από την πόλη πετούσαν δύο τουρκικά «F-16». Στη συνέχεια, φάνηκε πως η Αλεξανδρούπολη ήταν μια μόνο στάση αναψυχής πριν καταφθάσει στην αποστολή του, που ήταν η συμμετοχή με τις δυνάμεις του τουρκικού στρατού σε στρατιωτική άσκηση με σενάριο την απόβαση και κατάληψη νησιού.

Μετά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων πως η Αλεξανδρούπολη αποτελεί στόχο των πυραύλων τους, οι Ρώσοι προχώρησαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία ουδέποτε σχολίασε ή διέψευσε η κυβέρνηση, σε «εικονικά πλήγματα» της πόλης από στρατηγικά βομβαρδιστικά που σηκώθηκαν από τη Συρία.

Η ανασφάλεια και οι κίνδυνοι από τη μετατροπή της πόλης σε μαγνήτη απαντητικών πληγμάτων είναι η άλλη όψη της αμερικανοΝΑΤΟϊκής παρουσίας, της αξιοποίησης του λιμανιού, των στρατοπέδων, του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου για τις ανάγκες των πολεμικών σχεδιασμών στη μεθόριο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία αλλά και για να μεταφέρονται αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία.

Η χρησιμοποίηση της πόλης ως στρατιωτικού ΝΑΤΟϊκού κόμβου, καθώς και ενεργειακού, όχι μόνο δεν αντισταθμίζει αλλά ούτε φέρνει λύση στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα της περιοχής, που δεν διαφοροποιούνται από την υπόλοιπη χώρα. Τα πανάκριβα καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα και ενοίκια συνεχίζουν να εξανεμίζουν το εισόδημα του λαού.

Οι γελοιότητες σαν τις προαναφερθείσες θα συνεχίζονται όσο ο λαός της περιοχής συνεχίζει να μην αποδέχεται τον ρόλο του χειροκροτητή της πολιτικής αναβάθμισης της εμπλοκής. Και καθοριστικό ρόλο σε αυτό θα συνεχίσει να παίζει το ΚΚΕ, που όχι μόνο καλεί τον λαό σε επαγρύπνηση αλλά μπαίνει μπροστά στον αγώνα, δίνοντάς του ελπίδα και κουράγιο με δράσεις όπως η αιφνιδιαστική κινητοποίηση μέσα στο λιμάνι της πόλης. Εκεί οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια και να καθυστερήσει τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Αναδημοσιεύεται από την στήλη «Αποκαλυπτικά» του «Ριζοσπάστη» της Τρίτης 12 Ιούλη
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video