ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναβιώνει τη Ναυτική Εβδομάδα! Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναβιώνει τη Ναυτική Εβδομάδα! Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από τις 15 έως τις 23 Ιουλίου 2022 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και τη συμμετοχή αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, σχολών μαθητείας, καλλιτεχνών, επιστημόνων και εθελοντικών ομάδων διοργανώνει τις γιορτές της Ναυτικής Εβδομάδας που θα λάβουν χώρα στην πλατεία του Φάρου, στην ανάπλαση της παραλιακής, στην παραλιακή λεωφόρο και στον Άγιο Εύπλου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων που αναδεικνύουν τη ναυτοσύνη της Αλεξανδρούπολης και τη σχέση των ανθρώπων της με τη θάλασσα.

Στην έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας θα τιμηθεί η πόλη του Ηρακλείου και το λιμάνι της, με στόχο να αναδειχθούν τα κοινά στοιχεία και να τεθούν οι βάσεις για μια στενή συνεργασία μεταξύ αυτών, ενώ η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού είναι έτοιμη να μαγέψει το κοινό με ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. Η βραδιά θα κλείσει με τη ρίψη αθόρυβων πυροτεχνημάτων που για πρώτη φορά θα φωτίσουν τον ουρανό της Αλεξανδρούπολης, χωρίς να ενοχλήσουν πουλιά, ζώα, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Κατά τη διάρκεια της Ναυτικής Εβδομάδας ιστιοπλοϊκοί αγώνες, αγώνες beach volleyball και badminton στην άμμο, μαθήματα kite surfing, wind surfing και skate boarding, μαθήματα αλιείας αλλά και live cooking, βραδιές ποίησης, χορού και μουσικής καθώς και ενημερωτικές συζητήσεις για τη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη, έχουν σκοπό να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε όλους!

Αποκορύφωμα της Ναυτικής Εβδομάδας θα είναι η μεγάλη συναυλία με την Ευρυδίκη στην πλατεία του Φάρου με δωρεάν είσοδο για όλους, ενώ νωρίτερα θα προηγηθεί η τιμητική βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον αθλητισμό και τις επιστήμες κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σας περιμένει να γιορτάσετε το μεγαλείο και τις χαρές της θάλασσας μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις γεμάτες χρώματα και θαλασσινή αύρα!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/07/2022

10.00, NOA Regatta, Ιστιοπλοϊκοί αγώνες Optimist και ILCA

17.00, παραλία Άγιου Εύπλου, Ιστιοπλοΐα Ανοιχτής Θάλασσας, εισαγωγικό μάθημα επάνω στο σκάφος ανοιχτό για  το κοινό από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ)

19.00, Άγιος Εύπλους, Επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Εύπλου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα εις μνήμη και τιμή των χαμένων ναυτικών

20.00, παραλία Άγιου Εύπλου, Kitesurf, εισαγωγή στον χειρισμό του αετού για αρχαρίους από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ)

20.30, Πλατεία Φάρου, Τελετή έναρξης Ναυτικής Εβδομάδας

Χαιρετισμοί

Συναυλία από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Λιμάνι, Παρουσία Πολεμικού Πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο θα είναι επισκέψιμο στο κοινό

15-17/07/2022, Νομαρχείο, Έκθεση ζωγραφικής “Πορτρέτα” από τον Εικαστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/07/2022

9.00, Νομαρχείο, Δίνουμε αίμα για τη μεσογειακή αναιμία, Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

9.00, παραλία Άγιου Εύπλου, Kitesurf, εισαγωγή στον χειρισμό του αετού για αρχαρίους από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ)

11.00, παραλία Άγιου Εύπλου, Ιστιοπλοΐα Ανοιχτής Θάλασσας, εισαγωγικό μάθημα επάνω στο σκάφος ανοιχτό για  το κοινό από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ)

18.30, Λιμάνι, Τελετή λήξης REGATTA ΝΟΑ, βραβεύσεις

20:30, Yacht club, Ημερίδα για τη ναυτιλία σε συνδιοργάνωση με τον Ο.Λ.Α., την PRISMA ELECTRONICS S.A., υπό την αιγίδα της Ένωσης WISTA HELLAS

21.00, Πλατεία Φάρου, Παραδοσιακή χορευτική βραδιά με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαδιωτών Αλεξανδρούπολης, του Συλλόγου Σαμοθρακιτών και του Συλλόγου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΑΚΡΙΤΕΣ, Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Τυχερού, ΟΡΦΕΑΣ Φερών

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/07/2022

10.00, Ελάτε να καθαρίσουμε την παραλία Απαλού, χαρακτηρισμένη ως περιοχή NATURA

10.00, παραλία Άγιου Εύπλου, Windsurf, εισαγωγικό μάθημα για αρχαρίους από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ)

11.00, παραλία Άγιου Εύπλου, Ιστιοπλοΐα τριγώνου, πρώτη επαφή με την ιστιοπλοΐα από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ)

12:00, Μαθήματα εξοικείωσης με την ανοιχτή θάλασσα από τον Ν.Ο.Α.

21.00, Πλατεία Φάρου, Συναυλία Ταξίδι στο Αιγαίο με τους Τροβαδούρους του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ

21.00, Αργώ, Προβολή παιδικής ταινίας περιπέτειας κινουμένων σχεδίων, Βαϊάνα, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/07/2022

18.00, παραλία Άγιου Εύπλου, Windsurf, εισαγωγικό μάθημα για αρχαρίους+ από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ)

21.00, Αργώ, Προβολή παιδικής ταινίας περιπέτειας κινουμένων σχεδίων, Βαϊάνα, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

21.00, Πλατεία Φάρου, Συναυλία Γαλάζια Όνειρα.
Συμμετέχουν οι Χορωδίες «ΟΡΦΕΑΣ» και Καλλιτεχνικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης και το μουσικό συγκρότημα AND ENSEMBLE (Νικόλαος Κατσούλης στο φλάουτο, Απόστολος Κoυγιουμτζής στο σαξόφωνο, Άγγελο Τσακμακά στην τρομπέτα και Μπάμπη Τσακαλίδη στο πιάνο)

ΤΡΙΤΗ 19/07/2022

20.00, Skatepark, μαθήματα skateboarding για μικρούς και μεγάλους

20:00, ανάπλαση παραλίας, Φτιάξε την ομάδα σου κι έλα να παίξουμε Beach Racket!

20.00, Πλατεία Φάρου, Έκθεση φωτογραφίας από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους

20.30, παραλιακή λεωφόρος (μπροστά από τα Δικαστήρια), live cooking! Μαγειρεύουμε και δοκιμάζουμε θρακιώτικες γεύσεις με άρωμα θάλασσας με τους μάγειρες της Σχολής Μαθητείας ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/07/2022

17.00 - 21.30, Λιμάνι, Μαθήματα αλιείας από την ακτή για παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αλιείας από την ακτή

20.00, ανάπλαση παραλίας, Φτιάξε την ομάδα σου και έλα να παίξουμε beach volleyball

21.00, Πλατεία Φάρου, Πάρτυ με την μπάντα των lollipop

21.00, Πλατεία Φάρου, Χορός και Latin μελωδίες από τους BAILA CONMIGO

ΠΕΜΠΤΗ 21/07/2022

17.00 - 21.30, Λιμάνι, Μαθήματα αλιείας από την ακτή για παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αλιείας από την ακτή

20.00, ανάπλαση παραλίας, Φτιάξε την ομάδα σου και έλα να παίξουμε beach badminton

20.30, Πλατεία Φάρου, Μουσικός περίπλους - Από την Ιωνία στον Εύξεινο Πόντο, ένα μουσικό ταξίδι που καταδεικνύει συμβολικά την ίδρυση από τους Ίωνες της Μιλήτου και των πρώτων Ελληνίδων πόλων στον Εύξεινο Πόντο όπως Σινώπη, Αμισός, Τραπεζούντα, Κερασούντα, Κοτύωρα κ.ά.
Επιμέλεια Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν. Έβρου «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/07/2022

18.00 - 22.00, Περιβαλλοντικό Κέντρο Προσκόπων «Σταμάτης Μπράτσας», Γνωρίζουμε τον Προσκοπισμό στο φυσικό του περιβάλλον!
Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων καλεί παιδιά και οικογένειες να γνωρίσουν δια ζώσης την εφαρμογή του προσκοπικού προγράμματος που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων, την εμφύσηση της ικανότητας ασφαλούς διαβίωσης στη φύση, τη συνεργατικότητα μεταξύ των μελών, το σύστημα μικρών ο0μάδων, την ανάπτυξη δυνατοτήτων αυτοδιαχείρισης και την  εκμάθηση χρήσιμων δεξιοτήτων, όλα μέσα από την προσκοπική μέθοδο του παιχνιδιού, την περιπέτεια και τις συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει το προσκοπικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης!

20.00, θεατράκι Αγίου Εύπλου, Βραδιά ποίησης, ταξιδεύουμε στα πέλαγα και τις γαλάζιες θάλασσες με τα ποιήματα των Γιώργο Σταυρίδη και του Δημήτρη Σιμσιρίκη

21.00, Πλατεία Φάρου, Συναυλία από τους GADJOLIANS που μας ξεσηκώνουν με θρακιώτικους ρυθμούς

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/07/2022

20.00, Πλατεία Φάρου, Βράβευση μαθητών και μαθητριών σχολείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης

21.00, Πλατεία Φάρου, Τελετή λήξης, Συναυλία με την Ευρυδίκη
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video