ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δημήτρης Μερκούρης για τη 2η Λαϊκή Αγορά της Αλεξανδρούπολης: “Το ψέμα κύριοι έχει κοντά πόδια...”

Δημήτρης Μερκούρης για τη 2η Λαϊκή Αγορά της Αλεξανδρούπολης: “Το ψέμα κύριοι έχει κοντά πόδια...”
Ο Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και μέλος του Δ.Σ. της ΤΙΕΔΑ, Δημήτρης Μερκούρης, έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

Βάλθηκαν κάποιοι για τους δικούς τους ανιδιοτελείς λόγους να πείσουν μερίδα μικροπαραγωγών ότι επιθυμώ να κλείσω την «συγκέντρωση παραγωγών» που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Αλεξανδρούπολη.

Νομίζω πώς κάθε συνάδελφος (αυτοδιοικητικός) θα ήταν αφελής να δημιουργήσει θέμα σε μικροκαλλιεργητές οι οποίοι καθημερινά αγωνιούν για την επιβίωσή τους. Πολύ περισσότερο εγώ που έχω δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον μου για αυτήν την ευαίσθητη ομάδα παραγωγών αφού έχω καταθέσει δύο προτάσεις μου που έχουν ψηφιστεί:

Α) Βιώσιμη Ανάπτυξη - Κλειστή Ενιαία Αγορά
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 43/2020
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 10/2020 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣHΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΔΑ: ΩΣΡ0ΩΨΟ-Ζ2Ε

Β) Το σπίτι του μικροπαραγωγού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας «Από το αγρόκτημα στο πιάτο»
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 50/2020
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 11/2020 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣHΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΔΑ: ΩΡΥ6ΩΨΟ-ΧΣΥ

Ωστόσο σήμερα που πήγα να ψωνίσω λαχανικά, διαπίστωσα ότι μέρος των παραγωγών αυτών όχι μόνο είναι παραπληροφορημένοι, αλλά απαιτούν με βάση την δική τους θεώρηση των πραγμάτων να παραβλέψουμε τους νόμους, τις άλλες συναφείς επαγγελματικές ομάδες, τους ίδιους τους πραγματικούς μικροπαραγωγούς και εν γένει το συμφέρον τον συμπολιτών μας.

Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω τα ως άνω ούτε και θα αναλύσω το πώς, από ποιόν και με ποια διαδικασία χορηγούνταν οι θέσεις αυτές και αν ποτέ πραγματοποιήθηκε έλεγχος. Ωστόσο, έχω χρέος να σχολιάσω αυτούς που ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση.

Καταρχάς η εν λόγω λαϊκή λειτουργούσε με πράξεις Δημάρχου οι οποίες όλες κατέπεσαν με την υπ΄αριθμ. 2588/2021 Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Από το 2021 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει στα χέρια του την παραπάνω απόφαση και δεν έκανε τίποτα. Πριν από ένα μήνα οι έμποροι της λαϊκής αγοράς κατέθεσαν έγγραφο στον Δήμο και στον Εισαγγελέα με το οποίο ζητούσαν τα ακόλουθα:

«ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΑΕ 2588/2021 ΤΜΗΜΑ Δ' ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ 4849/2021 ΑΡΘΡΟ 66 ΠΑΡ 14 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΣ ΝΟΜΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. Α) ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΕΝΤΟΣ 3 ΜΗΝΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1/2/2022…ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΚΩΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΌ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΔΕΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΘΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠ΄ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ».

Έτσι μετά το έγγραφο των εμπόρων των λαϊκών αγορών «ξύπνησε» ο δήμαρχος και εισηγήθηκε (αρ. 74/15.06.2022) στην Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης να λάβει απόφαση και για 2η λαϊκή αγορά με σκοπό να ενταχθούν και οι έμποροι λαϊκών αγορών. Έως τότε είχαν βολευτεί ο Δήμαρχος και ο φωτογράφος του και έκαναν πως δεν γνώριζαν την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Τέλος όποιος επιθυμεί να δει τι ψήφισα για την 2η Λαϊκή Αγορά ας δει εδώ: https://diavgeia.gov.gr (ΑΔΑ: ΨΛΞ0ΩΨΟ-ΑΞΠ).

Το ψέμα κύριοι έχει κοντά πόδια...

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video