ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Λαϊκή Συσπείρωση για ΚΑΠΗ: Η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης πιστεύει ότι η πανδημία θα κρατήσει για πάντα;

Λαϊκή Συσπείρωση για ΚΑΠΗ: Η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης πιστεύει ότι η πανδημία θα κρατήσει για πάντα;
Αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ, κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η δημοτική παράταξη ρωτάει τη δημοτική αρχή πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας που ειδικά τώρα έχει ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες για παροχή υγείας αλλά και επικοινωνίας, στήριξης μετά την απομόνωση που βιώνει λόγω πανδημίας και γιατί οι νέες δομές πρέπει να ιδρύονται σε βάρος παλιότερων; Πιστεύει ότι η πανδημία θα κρατήσει για πάντα;

Επίσης ζητά να υπάρξει δέσμευση ότι θα εξασφαλιστεί η λειτουργία όλων των ΚΑΠΗ αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Αναλυτικά το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Τα ΚΑΠΗ των Δήμων παραμένουν κλειστά λόγω πανδημίας όμως στο Δήμο μας έχει διαμορφωθεί ιδιαίτερη κατάσταση που προμηνύει όχι απλά την υποβάθμισή τους αλλά την κατάργησή τους, αφού μάλιστα σε κάποια έχουν αφαιρεθεί ακόμη και οι πινακίδες τους. Ο Δήμος διαθέτει το 1ο και 2ο ΚΑΠΗ στην Αλεξανδρούπολη, στις Φέρες και στον Πέπλο.

Στο 1ο ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης, που λειτουργούσε από την δεκαετία του 1980, έχουν μετακινηθεί οι υπηρεσίες Δημοτολογίου - Ληξιαρχείου του Δήμου, μεταφέρθηκαν (που;) τα τραπεζοκαθίσματα της αίθουσας συγκέντρωσης των ηλικιωμένων και τοποθετήθηκαν γραφεία, ράφια και βιβλιοθήκες. Οι υποδομές περίθαλψης που διέθετε (φυσικοθεραπευτήριο, ιατρείο κλπ) έχουν μεταφερθεί μαζί με την κοινωνική υπηρεσία στο κτήριο του «Πολυκοινωνικού», καταργώντας κι εκεί τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων που υπήρχε και δημιουργώντας «γραφειάκια» που στερούνται φυσικού φωτισμού αλλά και ικανοποιητικού αερισμού.

Το 2ο ΚΑΠΗ σχεδιάζεται να γίνει ΚΔΑΠ ΜΕΑ μαζί με τον πάνω όροφο όπου στεγάζεται η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ). Υπάρχει πρόβλεψη για το χώρο μεταφοράς της Μονάδας; Ανεξάρτητα αν είναι ή όχι δική μας υποχρέωση, η ΤΟΜΥ εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας στις ανάγκες Πρωτοβάθμιας Υγείας, συνταγογράφησης κλπ.
 
Το ΚΑΠΗ Φερών επίσης χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης.

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή:
  • Μήπως υπάρξει πρόβλημα με την αλλαγή χρήσης του 1ου ΚΑΠΗ;
  • Πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας που ειδικά τώρα έχει ακόμη μεγαλύτερες  ανάγκες για παροχή υγείας αλλά και επικοινωνίας, στήριξης μετά την απομόνωση που βιώνει λόγω πανδημίας;
  • Γιατί οι νέες δομές πρέπει να ιδρύονται σε βάρος παλιότερων; πιστεύει ότι η πανδημία θα κρατήσει για πάντα;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε να υπάρξει δέσμευση ότι θα εξασφαλιστεί η λειτουργία ΟΛΩΝ των ΚΑΠΗ αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα η προετοιμασία των χώρων. Αυτό θα αποτελέσει και μήνυμα προς τους συνταξιούχους που διαμαρτύρονται και ήδη εκπρόσωποι των σωματείων τους έκαναν τις σχετικές επαφές με το Δήμο.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video