ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επαναλειτουργία του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Επαναλειτουργία του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επαναλειτουργία του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος από την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Η λειτουργία του ειδικού αυτού ιατρείου εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης (Θ22/ΔΣ32/13-09-2021) στα πλαίσια της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και λειτουργεί κάθε Δευτέρα, κατόπιν ραντεβού, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Π.Γ.Ν.Α., με υπεύθυνη την κα Μαρία Κουρατζή, Επιμελήτρια Β΄ Πνευμονολογίας κλάδου Ιατρών ΕΣΥ Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός του ιατρείου αυτού είναι να βοηθήσει τους καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, να το επιτύχουν με επιστημονικό και ασφαλή τρόπο, αλλά και να κινητοποιήσει αυτούς που δεν είναι ακόμη έτοιμοι, ώστε σε δεύτερο χρόνο να το διακόψουν ενώ ως στόχο έχει την ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε ευαίσθητους πληθυσμούς.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το κάπνισμα, είναι μια χρόνια νόσος, η οποία ευθύνεται για αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα, τόσο σε ενεργούς όσο και σε παθητικούς καπνιστές. Η διακοπή του καπνίσματος είναι ιδιαίτερα δύσκολη όταν γίνεται μεμονωμένα και με ατομική και μόνο προσπάθεια. Η δυσκολία της οφείλεται στην εξαρτησιογόνο δράση της νικοτίνης, η οποία είναι ιδιαίτερα εθιστική ουσία. Δεδομένου ότι, η εξάρτηση έχει ένα βιολογικό αλλά και ένα ψυχολογικό σκέλος, θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ ειδικών επιστημόνων (Πνευμονολόγου και Ψυχολόγου) ώστε να παρέχεται η κατάλληλη υποστήριξη όχι μόνο να κόψει κάποιος το τσιγάρο αλλά και να μην το ξεκινήσει ξανά.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video