ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ταινία μικρού μήκους για την έμφυλη βία από το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος»

Ταινία μικρού μήκους για την έμφυλη βία από το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος»
Oι μαθητές της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος» δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους «Μπορείς κι εσύ». Μια ταινία με βαθύ νόημα, που στέκεται ενάντια στην κακοποίηση, στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, που δυστυχώς έκαναν αισθητή την παρουσία τους τον χρόνο που πέρασε.

Η ταινία ήταν έμπνευση της καθηγήτριας Ιωαννίδου Αιμιλίας, Κοινωνιολόγου του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Υλοποιήθηκαν ταυτόχρονα διάφορες δράσεις, συζητήσεις και αναγνώσεις γύρω από το ζήτημα και τελικά πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία του παρόντος έργου. Το σενάριο επιμελήθηκε η μαθήτρια Αηδόνη Ραφαέλα, ενώ το μοντάζ, την ψηφιακή επιμέλεια και τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής ο μαθητής Σλαβίδης Νίκος. Την όλη προσπάθεια στήριξε και επιμελήθηκε ως εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου ο κ. Λιόρας Νίκος.

Η κακοποίηση έχει πολλές μορφές, όμως δεν είναι πάντα ορατή. Άλλες φορές είναι σωματική και άλλες ψυχολογική, συναισθηματική ή οικονομική. Πολλές φορές τα θύματα, γυναίκες ή άντρες, ενήλικοι, έφηβοι ή παιδιά, σωπαίνουν είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί πιστεύουν πως «μια φάση είναι, θα περάσει...». Τα άτομα αυτά συνηθίζουν να σωπαίνουν ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, μορφωτικού ή βιοτικού επιπέδου.

Το βίντεο αυτό έχει ως στόχο να διώξει τις αρνητικές σκέψεις και να δείξει σε όλους ότι μπορούν και πρέπει να αντιδράσουν. Στην ταινία, στην οποία παρουσιάζεται το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής κακοποίησης, ένα δελτίο ειδήσεων αρκεί για να πάρει θάρρος ο πρωταγωνιστής και να μιλήσει. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι αναγκαίο!

Ελπίζουμε το βίντεο να ευαισθητοποιήσει και να βοηθήσει τους ανθρώπους που το χρειάζονται!
 
Δείτε την ταινία:

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video