ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΚΕ Έβρου: Ανέξοδες υποσχέσεις και πολλά ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στα εγκαίνια της Αγροτικής Έκθεσης Φερών

ΚΚΕ Έβρου: Ανέξοδες υποσχέσεις και πολλά ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στα εγκαίνια της Αγροτικής Έκθεσης Φερών
Για άλλη μια φορά η παρουσία κυβερνητικού στελέχους στο Νομό Έβρου συνοδεύτηκε από ανέξοδες υποσχέσεις για αποζημιώσεις, ενισχύσεις και πολλά ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ!!!, τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ αναφορικά με την ομιλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσιου Σταμενίτη, στα εγκαίνια της 27ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης στις Φέρες.

Όπως επισημαίνει η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ «η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη». Συγκεκριμένα:

«Από τους 92 κτηνοτρόφους που έχασαν τους στάβλους τους από την περσινή καταστροφική πυρκαγιά ούτε το 10% από αυτούς δεν δικαιούται αποζημίωση για να μπορέσουν να ξαναστήσουν τους στάβλους τους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία «δεν πληρεί τις προϋποθέσεις» για να ενταχτούν στο πρόγραμμα.

Οι κτηνοτρόφοι που θανάτωσαν τα ζώα τους λόγω της ευλογιάς (μέχρις στιγμής εντοπίστηκαν κρούσματα σε 27 μονάδες και θανατώθηκαν πάνω από 6.000 ζώα στον Έβρο) μετά από ένα μήνα που εμφανίστηκε η ζωονόσος δεν ξέρουν ακόμη πόσο και αν αποζημιωθούν, δεν έχουν κανένα εισόδημα για να ζήσουν τις οικογένειες του. Δεν δόθηκε καμία στήριξη για ζωοτροφές σε όσους αναγκάστηκαν να θέσουν τα κοπάδια τους σε καραντίνα.

Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα κενά στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Λόγω της απαγόρευσης διακίνησης των ζωοτροφών πολλοί αγρότες που καλλιέργησαν μηδική κινδυνεύουν να μην πάρουν την συνδεδεμένη επιδότηση αφού δεν έχουν τιμολόγια πώλησης που απαιτούνται.

Για όλα τα παραπάνω ο υφυπουργός απάντησε πως “ΘΑ τα δούμε”.

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν πικρή πείρα από υποσχέσεις που αποδείχτηκαν χωρίς αντίκρισμα. Έχουν όμως και πλούσια πείρα από τους μαζικούς αγώνες που ανέπτυξαν πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια. Με τον αγώνα τους, μέσα από τους συλλόγους τους, μπορούν να πιέσουν την κυβέρνηση και να διεκδικήσουν να παρθούν τώρα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν».

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση, εδώ και τώρα:
  • Να δώσει αποζημιώσεις σε όλους τους κτηνοτρόφους που κάηκαν οι στάβλοι τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να δώσει άμεσα αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους που θανατώθηκαν τα ζώα τους λόγω της ευλογιάς που να ανταποκρίνονται στο πραγματικό
  • κόστος για την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου.
  • Να δώσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους κτηνοτρόφους που θανάτωσαν τα ζώα τους.
  • Να δοθεί οικονομική στήριξη για αγορά ζωοτροφών και μέσων
  • ατομικής προστασίας για όσους κτηνοτρόφους υποχρεωθούν να βάλουν τα κοπάδια τους σε καραντίνα.
  • Να στελεχωθούν επαρκώς οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του νομού. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της ζωονόσου.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video