ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξάνθη: Παρουσίαση του βιβλίου της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Ο κλήρος του αίματος»

Ξάνθη: Παρουσίαση του βιβλίου της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Ο κλήρος του αίματος»
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εβριτών Νομού Ξάνθης, παρουσιάζουν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 στην Ξάνθη, το βιβλίο «Ο κλήρος του αίματος», γραμμένο από την Εβρίτισσα συγγραφέα κυρία Σωτηρία Μαραγκοζάκη.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Καπναποθήκη Π (οδός Καπνεργατών 9, Ξάνθη).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
  • Πηνελόπη Καμπάκη - Βουγιουκλή, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΔΠΘ, Εργαστήρι Γλωσσολογίας «Συμμόρφωση» ΤΕΦ του ΔΠΘ.
  • Δρ. Αλέξανδρος Η. Στυλιανίδης, Νομικός, υποψήφιος διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΤΕΦ, ΔΠΘ.
  • Εκπρόσωπος του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ξάνθης.

Σύνοψη

Έξι πρόσωπα, δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες, ισορροπούν στη μεθοριακή γραμμή μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, τόπου και ουτοπίας, ελευθερίας και αναγκαιότητας, ζωής και θανάτου, απολλώνιου και διονυσιακού. Μες στη δίνη του εμφυλίου πολέμου, οι ήρωες ζουν το υπαρξιακό τους δράμα, σφοδρές συγκρούσεις µε τους άλλους και µε τον ίδιο τους τον εαυτό. Ό,τι κι αν επιλέξουν, είτε την ωμότητα της αλήθειας, είτε την παραμυθία του ψεύδους, συνδιαμορφώνουν την ιστορία χωρίς αποσιωπήσεις.

Ο κλήρος του αίματος είναι ένα µυθιστόρηµα πολυφωνικό, µε κυρίαρχες τις αντιθέσεις των διλημμάτων και ερωτήματα για τη δύναμη και την επιβολή, για τη συγχώρεση, τη µνήµη και τη λήθη. Μία απόπειρα συγκερασμού µεταµυθοπλασίας και ντοκουμέντου, έπους και αρχαίου δράματος, λαϊκής παράδοσης και ιστορικών γεγονότων, µε φόντο τον ελληνικό Εµφύλιο, αν και υπερβαίνει το συγκεκριμένο πλαίσιο και συνομιλεί µε το µέλλον. Εν τέλει το αίμα που έγινε νερό γίνεται και µελάνι.

Στο έργο αυτό  κυριαρχούν συναισθήματα που πηγάζουν από αντιθέσεις και αέναα διλήμματα.

Το βιβλίο διεκδικεί βραβείο πεζογραφίας για το τρέχον έτος, του περιοδικού για το βιβλίο, «Κλεψύδρα».

Η είσοδος στην εκδήλωση, λόγω της πανδημίας, θα επιτραπεί με βάση τα ισχύοντα μέτρα για εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, σε πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες ή έχοντες πιστοποιητικό rapid test 48 ωρών.

Απαραίτητη επίσης είναι η κράτηση θέσης μέσω της Γραμματείας του Ιδρύματος (τηλ. 2541029282 πρωινές ώρες 9:00 - 14:00) και η προσκόμιση ταυτότητας.

Οι θέσεις λόγω των μέτρων είναι περιορισμένες, ενώ δεν επιτρέπονται όρθιοι.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video