ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκτός τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η κατασκευή του νέου δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού του Άρδα

Εκτός τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η κατασκευή του νέου δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού του Άρδα
Από τις αρχές του έτους είχαμε επισημάνει ότι η αδράνεια της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για το έργο «Κατασκευή νέων δίδυμων καταθλιπτικών αγωγών στον Ποταμό Άρδα», προϋπολογισμού 3.695.000,00 € κινδυνεύει να οδηγήσει στην ματαίωση του έργου.

Το έργο είχε εγκριθεί ήδη από το 2016 και από το 2017 είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με απόφαση του τότε Υπουργού των Οικονομικών. Επειδή η Διοίκηση της ΠΑΜΘ δεν είχε προχωρήσει σε καμία ενέργεια για το έργο αυτό, είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο απένταξής του από το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης που ισχύει από το 2021.

Σε σχετική επερώτηση της παράταξής μας, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κος Πέτροβιτς, προσπαθώντας να ερμηνεύσει την πενταετή αδιαφορία της Διοίκησης, είχε επισημάνει ότι το έργο που αφορά την άρδευση 220.000 στρεμμάτων στο Βόρειο Έβρο, δεν προχωρούσε, κυρίως εξαιτίας απουσίας περιβαλλοντικών μελετών, για τις οποίες δήθεν είχε εξασφαλιστεί το ποσό των 260.000 € από τις πιστώσεις ΚΑΠ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ της Π.Ε. Έβρου, ώστε να μπορέσει το έργο να ενεργοποιηθεί κλπ.

Τελικά, εκ του αποτελέσματος, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχε εκφράσει η παράταξή μας, και αποδείχτηκαν τα κούφια λόγια του κου Πέτροβιτς ως «προφάσεις εν αμαρτίαις»… Το έργο, όχι απλά απεντάχθηκε από το τεχνικό πρόγραμμα της ΠΑΜΘ για το 2022, αλλά παράλληλα, καμία περιβαλλοντική μελέτη υποστήριξής του δεν έχει ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Διοίκηση (και οι Υπηρεσίες της ΠΑΜΘ) δεν θα ασχοληθούν καθόλου με το έργο αυτό τουλάχιστον μέσα στο 2022. Ίσως το θυμηθούν κάποια στιγμή αργότερα, όταν οι συντηρήσεις των υφιστάμενων αγωγών που ήδη μετρούν 50 χρόνια ζωής, δεν θα μπορούν να «θεραπεύσουν» τα προβλήματα στην άρδευση των 220.000 στρεμμάτων.

Έτσι, απλά, ένα έργο που κρίθηκε απαραίτητο από το 2016 για την απρόσκοπτη άρδευση των χωραφιών στο Βόρειο Έβρο, πλέον έχει περάσει στα …αζήτητα με ευθύνη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ της παρούσας Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Από το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video