ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αν. Μακεδονίας - Θράκης καταγγέλλει τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αν. Μακεδονίας - Θράκης καταγγέλλει τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία
Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης χαιρετίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στην περιοχή αλλά και σε όλη την χώρα, από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ενάντια στη «βελτιωτική διαρθρωτική κίνηση» και στον «επιμελημένο εξορθολογισμό», όπως προκλητικά χαρακτηρίζει το Υπουργείο Παιδείας τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

«Ως Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών ΑΜΘ χαιρετίζουμε τις πολύμορφες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα, όπως και στην περιοχή μας, από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ενάντια "βελτιωτική διαρθρωτική κίνηση" και στον "επιμελημένο εξορθολογισμό", όπως προκλητικά χαρακτηρίζει το Υπουργείο Παιδείας τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Δηλαδή: λείπουν καθηγητές… (γιατί, αν είναι δυνατόν, "παίρνουν άδειες"!!) ας στριμώξουμε τα παιδιά, ώστε να φαίνεται ότι δεν χρειάζονται άλλοι.

Στην περιοχή μας ο κατάλογος των συγχωνεύσεων είναι πολύ μεγάλος. Ενδεικτικά αναφέρουμε το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, το 1ο, 3ο, 4ο ΓΕΛ και το 3ο Γυμνάσιο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Το 3ο ΓΕΛ, 1ο ΕΠΑΛ και 2ο Γυμνάσιο στο Δήμο Κομοτηνής. Το 6ο Νηπιαγωγείο, το 1ο και 2ο Ειδικό, το Γυμνάσιο Σμίνθης στην Ξάνθη. Το 2ο ΓΕΛ, το 4ο και 5ο Γυμνάσιο Καβάλας, το Λύκειο Κρηνίδων, το Λύκειο Λιμένα Θάσου κ.ά.

Δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να τους απασχολεί ούτε η διάδοση του ιού σε πολυπληθή τμήματα (με τα σχολικά πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού και την αποθέωση της ατομικής ευθύνης), ούτε οι επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία, το Υπουργείο και οι θρασείς Γραμματείς του, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για "αναβάθμιση"!

Μπορεί άραγε να γίνει μάθημα της προκοπής σε αίθουσες - κλουβιά με 28 παιδιά;

• Ποια θεωρία παρουσιάζει ως παιδαγωγικά ωφέλιμη την αλλαγή της σύνθεσης των παιδιών ενός τμήματος μετά από δύο μήνες λειτουργίας των σχολείων;

Και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι για να μην καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς - οπότε και να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις - προχωρούν σε συγχωνεύσεις.

Φτάνει πια! Δεν αποδεχόμαστε τις συμπτύξεις.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, αλλά μαθητές με υγειονομικά, μορφωτικά και παιδαγωγικά δικαιώματα και δεν θα δεχτούμε πλέον την καταπάτησή τους. Υπουργείο Παιδείας και Κυβέρνηση δεν μπορούν να παίζουν ούτε με τη μόρφωση των παιδιών μας, που ήδη έχουν υποβαθμίσει, ούτε με την υγεία τους!

Απαιτούμε:
  • Να μην συμπτυχθεί ούτε ένα τμήμα, έγκριση των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών, ολιγομελή τμήματα (15 μαθητές ανά τάξη).
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να καλυφθούν όλα τα κενά».

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video