ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αδήλωτα τετραγωνικά: Έρχεται δεύτερη ευκαιρία

Αδήλωτα τετραγωνικά: Έρχεται δεύτερη ευκαιρία
Με νομοθετική διάταξη που παρουσιάζει το φθινόπωρο (ακόμα και εντός του Σεπτεμβρίου) το Υπουργείο Εσωτερικών παρέχεται δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν έκαναν χρήση της αρχικής ρύθμισης για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα και θα έχουν την δυνατότητα να τα δηλώσουν και να κλείσουν την εκκρεμότητα, χωρίς να επιβαρυνθούν με μεγάλα πρόστιμα.

Εκτιμάται ότι τα ακίνητα, για τα οποία οι κάτοχοί τους δεν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τ.μ. ξεπερνούν το 1.000.000 και οι Δήμοι προσβλέπουν σε νέα έσοδα. Σημειώνεται ότι τα πρόσθετα ετήσια έσοδα των Δήμων που προκύπτουν από τα επιπλέον τετραγωνικά που δηλώθηκαν στην αρχική ρύθμιση (η διαφορά μεταξύ των δηλωθέντων τ.μ. και των στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ ανέρχεται σε 60.499.945 τ.μ.) υπολογίζονται συνολικά σε 120 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση των επιπλέον τετραγωνικών ανοίγει πάλι μέσα στο φθινόπωρο, με τη νέα ρύθμιση να προβλέπει περιορισμένες προσαυξήσεις για όσους δεν εντάχθηκαν στην αρχική.

Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει κλιμακωτές προσαυξήσεις στα ποσά των δημοτικών φόρων και των δημοτικών τελών που αναλογούν στα επιπλέον δηλωθέντα τετραγωνικά μέτρα για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης, ανάλογα με τον χρόνο ένταξης στη ρύθμιση.

Ήδη, ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δήλωσαν το 2020 την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ και στους Δήμους ενημερώνονται, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, για τα ποσά των δημοτικών τελών και φόρων, που αντιστοιχούν στη μεγαλύτερη επιφάνεια των ακινήτων τους.

Σημειώνεται, ότι με το τέλος της εκκαθάρισης των δηλώσεων (διαπιστώνονται καθυστερήσεις) οι Δήμοι διαβιβάζουν τα στοιχεία στον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αναπροσαρμοστούν οι χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των ιδιοκτητών, που εντάχθηκαν στην αρχική ρύθμιση. Επίσης προκύπτει κατά περίπτωση ένα ποσό αναδρομικών δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών από την 1η Ιανουαρίου 2020 το οποίο οι ιδιοκτήτες θα εξοφλήσουν, μέσω λογαριασμών ρεύματος σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Το ελάχιστο όριο κάθε μηνιαίας δόσης, πλην της τελευταίας, θα είναι τα 10 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τα 50 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.

Πηγή: sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video