ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Δάσος Δαδιάς - Έκκληση του Φ.Δ. για αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης των δασικών πυρκαγιών

Μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Δάσος Δαδιάς - Έκκληση του Φ.Δ. για αυστηρή τήρηση των μέτρων για πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση των δασικών πυρκαγιών
Την περασμένη Κυριακή 6 Ιουνίου, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή μεταξύ Δαδιάς και Κοτρωνιάς στα όρια της ζώνης Α1 (μικρός πυρήνας) του Εθνικού Πάρκου, σε περιοχή με πυκνή δασική βλάστηση.

Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή τις απογευματινές ώρες και ήταν χαμηλής έντασης. Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σουφλίου τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο και κατασβέστηκε αφού έκαψε μια έκταση περίπου τριών στρεμμάτων. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, συμβάλλοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης. Το πόρισμα για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς αναμένεται να εκδοθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Η ευρύτερη περιοχή του σημείου πρόκλησης της πυρκαγιάς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ενδιαίτημα φωλεοποίησης για το σπάνιο και απειλούμενο πληθυσμό Μαυρόγυπα που φωλιάζει στο Εθνικό Πάρκο και αποτελεί το μοναδικό αναπαραγόμενο πληθυσμό σε όλη τη Βαλκανική χερσόνησο. Παρότι αυτή τη φορά οι φωλιές δεν επηρεάστηκαν, ο κίνδυνος αφανισμού ολόκληρης της αποικίας και του δάσους της περιοχής σε μια ενδεχόμενη μεγάλη πυρκαγιά είναι υπαρκτός, όπως φάνηκε και με την μεγάλη πυρκαγιά του Οκτωβρίου 2020 στη νότια περιοχή του Εθνικού Πάρκου.


Με αφορμή το παραπάνω συμβάν, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου τονίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των διατάξεων της νομοθεσίας για την πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση των δασικών πυρκαγιών, προκειμένου να διασωθεί ο δασικός πλούτος της περιοχής. Τα μέτρα αυτά εστιάζουν κυρίως στην αποτροπή ανάμματος φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο στην ύπαιθρο, στην αποφυγή όλων των υπαίθριων εργασιών και δραστηριοτήτων (νόμιμων ή παράτυπων) που εγκυμονούν κινδύνους έναρξης και εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς καθώς και στην άμεση ειδοποίηση των αρμόδιων φορέων και κυρίως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί μια πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video