ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επανέναρξη πεζοποριών του Δρομέα Θράκης

Επανέναρξη πεζοποριών του Δρομέα Θράκης
Η 1η πεζοπορική διαδρομή της φετινής χρονιάς του αθλητικού συλλόγου "Δρομέας Θράκης" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 και η διαδρομή που επιλέχθηκε από την ομάδα του πεζοπορικού τμήματος του Δρομέα Θράκης είναι το «Μονοπάτι σπηλιάς» στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης, ως προάγγελος όλων όσων θα ακολουθήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από τον χωματόδρομο στην έξοδο του χωριού Άβαντα προς Αγία Μαρίνα και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο περνώντας από τον χώρο αναψυχής «Κρύα Βρύση» έναντι της εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου. Στην κορυφή ίσως δείτε αετούς και όρνια που φωλιάζουν στην περιοχή ή μετακινούνται από την περιοχή της Δαδιάς προς αναζήτηση τροφής.

Ξεκινάτε με μια κυκλική διαδρομή 7 χλμ κατάλληλη για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση. Το τερέν ξεκινάει ανηφορικά για να καταλήξει στο πλάτωμα του σημείου θέασης όπου οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να απολαύσουν τη θέα του Θρακικού πελάγους, με το όρος Σάος της Σαμοθράκης να ορθώνεται στο βάθος, τις εκβολές του Δέλτα του ποταμού Έβρου αλλά και τα παράλια της Ασίας. Παράλληλα θα απολαύσουν τη θέα της περιοχής και θα αποκτήσουν μια καλύτερη οπτική για περιοχές που ήδη έχουν περπατήσει με τον Δρομέα Θράκης αλλά και που θα γνωρίσουν στο μέλλον.

Αν είστε τυχεροί φτάνοντας στην σπηλιά, που αποτελεί ίσως το πιο απαιτητικό και όμορφο αναρριχητικό πεδίο της περιοχής, θα δείτε τους αθλητές / αναρριχητές να σκαρφαλώνουν στον βράχο προκαλώντας τον θαυμασμό σας, μιας και η αναρρίχηση εκεί δείχνει σχεδόν αδύνατη.

Καθώς θα ανεβείτε σε λόφο σχεδόν 400 μ. ύψους, η διαδρομή περιλαμβάνει ανηφορικά και κατηφορικά σημεία. Το γεγονός αυτό προϋποθέτει χρήση πεζοπορικών μπαστουνιών (μπατόν) και πεζοπορικού παπουτσιού.

Στην κορυφή συνήθως φυσάει ισχυρό αεράκι οπότε η χρήση ελαφριού jacket είναι απαραίτητη.

Διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες περίπου.

Ώρα εκκίνησης: 9:00 π.μ. (Αυστηρά, προς σεβασμό σε όσους έρθουν στην ώρα τους).

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Άβαντα.

Κατάλληλη για παιδιά άνω των 13 ετών συνοδεία κηδεμόνα.

Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ.

Με το πέρας της πεζοπορίας προαιρετικά θα γευματίσετε, είτε θα απολαύσετε τον καφέ/ρόφημα στα τοπικά παραδοσιακά ταβερνάκια / καφενεία του χωριού.

Να έχετε μαζί σας, καπέλο, αντηλιακό, νερό, σνακ, μια δεύτερη αλλαξιά t-shirt, ελαφρύ jacket, γυαλιά ηλίου, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αντισηπτικά μαντιλάκια / gel, χαρτί υγείας.

Την πεζοπορία θα συνοδεύουν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στη φόρμα ΕΔΩ και η συνδρομή των 6 € με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς, στον λογαριασμό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΡΦΕΑΣ (GR72 0172 3560 0053 5609 5506 493).

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω των τρεχόντων υγειονομικών μέτρων.

Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α. Αναλυτικά:
  1. Συμμετοχή έως 50 πεζοπόρων.
  2. Χρήση μάσκας πριν την έναρξη και μετά το πέρας της πεζοπορίας.
  3. Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των πεζοπόρων κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.
  4. Απαραίτητη η χρήση rapid test ή pcr test των τελευταίων 48 ωρών ή self test των τελευταίων 24 ωρών.
  5. Σύσταση για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών.
  6. Για τους εμβολιασμένους δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση από την υγειονομική επιτροπή, για την απαλλαγή τους από τα τεστ συνολικά.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video