ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κελέτσης για τη βία κατά των γυναικών: Ας χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του

Σταύρος Κελέτσης για τη βία κατά των γυναικών: Ας χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του
«Ας χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του» τονίζει ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Σε μήνυμά του ο Σταύρος Κελέτσης αναφέρει:

«Η 25η Νοεμβρίου, έχει οριστεί με απόφαση του ΟΗΕ, ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχει ενταθεί κατά την περίοδο της πανδημίας και του κοινωνικού περιορισμού.

Βέβαια το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας δεν είναι κάτι καινούριο, αφού υπάρχει διαχρονικά στο πλαίσιο της οικογένειας.

Οφείλουμε ως Πολιτεία και κοινωνία να το αντιμετωπίσουμε ριζικά.

Αυτό μπορεί να γίνει με συγκεκριμένα μέτρα, όπως:
  • Αύξηση των ξενώνων φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας.
  • Ενίσχυση των συμβουλευτικών κέντρων γυναικών ανά τη χώρα, σε υποδομές και προσωπικό.
  • Κίνητρα για την επιμόρφωση και την εργασιακή αποκατάσταση γυναικών που ζούσαν σε κακοποιητικό περιβάλλον αλλά και σε συλλόγους γυναικείας επιχειρηματικότητας.
  • Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας με επίκεντρο την περιφέρεια με οικονομικά, φορολογικά και εν γένει αναπτυξιακά κίνητρα.
  • Αναζήτηση ευρωπαϊκών και ιδίων πόρων για προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης.
  • Εστίαση στην πρωτογενή πρόληψη και εξάλειψη του φαινομένου, μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στο χέρι μας είναι σε ένα τέτοιο ευαίσθητο και τραυματικό για μεγάλο αριθμό γυναικών ως Πολιτεία και κοινωνία θέμα να κινηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά».

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση στη Βουλή, για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών:Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video