ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βαγγέλης Μυτιληνός: Η δημοτική αρχή θέλει τους δημοτικούς συμβούλους άφωνους - Καμία ενημέρωση για τα κρίσιμα θέματα

Βαγγέλης Μυτιληνός: Η δημοτική αρχή θέλει τους δημοτικούς συμβούλους άφωνους - Καμία ενημέρωση για τα κρίσιμα θέματα
Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Βαγγέλη Μυτιληνού "Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση" δηλώνει την κάθετη αντίθεσή της στις διά περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, η παράταξη επισημαίνει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει ξανά σε συνεδριάσεις διά περιφοράς.

Επίσης η δημοτική παράταξη διαμαρτύρεται για την έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς της δημοτικής αρχής για όλα τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα και ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και την τοπική κοινωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης:

Αναγκαζόμαστε ως παράταξη να δημοσιοποιήσουμε την αγανάκτηση μας για τον τρόπο που γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια, οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και τα συμβούλια της ΔΕΥΑΑ.

Το τελευταίο διάστημα όλες οι συνεδριάσεις γίνονται ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, παρότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και το αμφιθέατρο του Δήμου πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνονται οι συνεδριάσεις ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εκτελεί τα δημοτικά συμβούλια διά περιφοράς, στερώντας από τους δημοτικούς συμβούλους το δικαίωμα που τους έδωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Δήμου μας, να εκφράζουν την άποψη τους, αλλά και να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που απασχολούν τους δημότες. Στα μεγάλα θέματα που θα κρίνουν την ανάπτυξη, ασφάλεια αλλά και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας για τις επόμενες γενεές δεν μας δόθηκε το δικαίωμα όχι μόνο να συζητήσουμε αλλά ούτε καν να ενημερωθούμε.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην πώληση του λιμένα Αλεξανδρούπολης, την κατασκευή θαλασσίων ενεργειακών πάρκων, την κατασκευή της πλατφόρμας του φυσικού αερίου, την κατασκευή του μεγάλου ενεργειακού σταθμού στην περιοχή Άβαντα, τον ερχομό των Αμερικανών.

Δεν θα έπρεπε να είμαστε ενήμεροι; Να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί καλύτερες συνθήκες αλλά και καλύτερους όρους στα ανταποδοτικά οφέλη; Θυμίζω ότι πρόσφατα ο Δήμος Γλυφάδας διεκδίκησε και κέρδισε από το ΤΑΙΠΕΔ την διαχείριση της παραλίας και της μαρίνας για 40 χρόνια!!!

Εμείς ούτε επιστολή διαμαρτυρίας στείλαμε για ένα χώρο που ανήκει στους πολίτες μας!!!

Καμιά ενημέρωση, ούτε συμμετοχή σε συσκέψεις για τίποτε από όσα προανέφερα, ενώ για όλα αυτά μιλάει όλη η Ελλάδα, η Ευρώπη, η Αμερική!!!

Κοσμογονία εξελίξεων στον Δήμο μας και εμείς ΑΠΟΝΤΕΣ από παντού χωρίς ενημέρωση και κατάθεση απόψεων.

Αναφέρω όλα τα ανωτέρω διότι δυστυχώς με τα διά περιφοράς συμβούλια δεν μας δίνεται η ευκαιρία να εκφραστούμε παρά μόνο να ψηφίζουμε τα θέματα με ΥΠΕΡ - ΚΑΤΑ - ΛΕΥΚΟ.

Τι γίνεται όμως στους άλλους Δήμους της χώρας μας; Τηλεφώνησα σε 15 Δήμους και όλοι συνεδριάζουν ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, εκτός από 2 που κάνουν τηλεδιασκέψεις. Εμείς χρεώσαμε τον Δήμο μας με αρκετές χιλιάδες Ευρώ για να έχουμε την δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, αλλά κάποιοι κρίνουν ότι είναι πολύ καλύτερα να είναι ΑΦΩΝΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι από το να έχουν άποψη και να την εκφράζουν.

Καλώ τους συμβούλους της αντιπολίτευσης όλοι μαζί να καταθέσουμε αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με κοινοποίηση στον Δήμαρχο, όπου θα ζητούμε να μην ξαναγίνουν συνεδριάσεις διά περιφοράς (εφόσον αυτό το επιτρέπουν οι συνθήκες αντιμετώπισης του COVID-19 στην χώρα μας).

Εμείς ως παράταξη ζητούμε να αναβληθεί το σημερινό διά περιφοράς συμβούλιο και να γίνει διά ζώσης. Δυστυχώς αν το αίτημα μας δεν γίνει αποδεκτό από την δημοτική αρχή, τότε θα απέχουμε από το σημερινό συμβούλιο όπως και από κάθε άλλη συνεδρίαση
που θα γίνεται διά περιφοράς.

Επίσης σας γνωρίζω ότι δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για την εξέλιξη μεγάλων έργων όπως το Σφαγείο Φερών, το αρδευτικό του Πετάλου, το κλειστό γυμναστήριο, το αθλητικό μπαλονι, την μεταφορά του ΚΤΕΛ, το παλιό κολυμβητήριο, την ανακατασκευή των ιαματικών λουτρών και του ξενοδοχείου της Τραϊανούπολης και πολλά άλλα.

Μας λυπεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο ΔΗΜΟΣ μας είναι ΑΠΩΝ από την συγκέντρωση ειδών και αποστολή βοήθειας στον πολύπαθο από τις πλημμύρες Δήμο Καρδίτσας, την στιγμή που όλη η Ελλάδα στέλνει πάσης φύσεως βοήθεια.

Ευτυχώς που για άλλη μια φορά κάτοικοι των Φερών και του Πέπλου, πήραν πρωτοβουλία και έστειλαν μόνοι τους βοήθεια. Ως επιβράβευση η δημοτική αρχή αποδυναμώνει συνεχώς την Αντιδημαρχία Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, φθάνοντας στο σημείο πριν λίγες ημέρες να προσπαθήσει να αφαιρέσει ακόμη και τα έπιπλα γραφείων της Αντιδημαρχίας.

Εμείς ως ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ αν μέχρι 30/9/20 δεν αναλάβει την πρωτοβουλία η δημοτική αρχή δηλώνουμε ότι θα καλέσουμε τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν όπως μπορούν για την συγκέντρωση βοήθειας.

Ευάγγελος Μυτιληνός
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video