ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με παλιά και νέα προβλήματα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στο Δήμο Ορεστιάδας

Με παλιά και νέα προβλήματα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στο Δήμο Ορεστιάδας
Τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ορεστιάδας με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Ζαλουφλή, επισκέφθηκε παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, με αφορμή την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εντοπίστηκαν μια σειρά από παλιά και νέα προβλήματα που αφορούν το εργασιακό καθεστώς, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας παιδιών και εργαζομένων και γενικότερα προβλήματα που δυσκολεύουν ακόμα παραπέρα τη ζωή των νέων ζευγαριών.

Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου δεν λήφθηκε κανένα επιπλέον μέτρο σε σχέση με την περσινή έναρξη λειτουργίας τους, που δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού, εκτός από το γεγονός ότι το προσωπικό φοράει μάσκες.

Δυστυχώς η απαραίτητη μείωση της αναλογίας παιδιών - βρεφονηπιαγωγών, αφενός ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία, αφετέρου ως μια σύγχρονη παιδαγωγική αναγκαιότητα με τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση και τις δραστηριότητες στην αυλή δεν ισχύει. Μάλιστα ισχύει ακριβώς το αντίθετο, καθώς ο 3ος παιδικός σταθμός φιλοξενεί – ας ελπίσουμε προσωρινά – τα παιδιά του 4ου, μέχρι να γίνει η μετεγκατάσταση του, ενώ στον 2ο εξυπηρετούνται ήδη 43 παιδιά με σκοπό να αυξηθούν με την ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Όπως αποδεικνύουν τα παραπάνω είναι επιτακτική ανάγκη να ανεγερθεί ένας νέος παιδικός σταθμός στην Ορεστιάδα. Αίτημα που παραμένει, δυστυχώς, ανεκπλήρωτο με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) αλλά διαχρονικά και των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών, με αποτέλεσμα τα παιδιά του 1ου και 4ου παιδικού σταθμού να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες, ενοικιαζόμενες αίθουσες που βρίσκονται σε εισόδους πολυκατοικιών.

Όπως επίσης είναι απαραίτητη η λειτουργία ενός δημοτικού πολυδύναμου βρεφονηπιακού σταθμού στο Δήμο Ορεστιάδας ώστε να μην αναγκάζονται τα νέα ζευγάρια να καταφεύγουν στη λύση των ιδιωτικών, με το αζημίωτο φυσικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην πολιτική της ΕΕ και των αστικών κομμάτων της χώρας μας που έχουν σαν στόχο να παραδώσουν και τον κρίσιμο τομέα της προσχολικής αγωγής στην «ιδιωτική πρωτοβουλία», απαλλάσσοντας έτσι τον κρατικό προϋπολογισμό και από αυτή την ευθύνη και καλεί τους γονείς και τους εργαζόμενους μέσα από τους μαζικούς τους φορείς και τα σωματεία τους να διεκδικήσουν:
  • Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, για να καλυφτούν οι επιπλέον ανάγκες.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στη σίτιση, ώστε να διασφαλίζονται οι ασφαλείς όροι υγιεινής, καθαριότητας, με σίτιση των παιδιών σε μικρότερες ομάδες και καθαρισμό των χώρων καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας των παιδικών σταθμών.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης, μαζική, περιοδική εξέταση, με υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ για όλους τους εργαζόμενους. Να ελέγχονται με ουσιαστικό τρόπο οι συνθήκες, για την υγεία των παιδιών και των εργαζομένων.
  • Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των vouchers. Ελεύθερη και δωρεάν εγγραφή όλων των παιδιών στις δομές της προσχολικής αγωγής.
  • Δημιουργία σύγχρονων παιδικών σταθμών που να παρέχουν επιστημονικό έργο για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημόσια και δωρεάν.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video