ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιστολές της Πρωτοβουλίας για την Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου

Επιστολές της Πρωτοβουλίας για την Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου
Με δύο επιστολές, η μια προς τον Υφυπουργό Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη και η άλλη προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική, Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, τα μέλη της Πρωτοβουλίας για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» εκφράζουν την δυσφορία τους αλλά και την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμότειχου καθώς και για την εκκίνηση της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Διαβάστε παρακάτω τις επιστολές:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Υφυπουργό κ. ΔΙΓΑΛΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΘΕΜΑ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Κύριε Υφυπουργέ

Με την επιστολή αυτή σας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμότειχου, αλλά και για την εκκίνηση της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Στις 20 Ιουλίου 2020 σας αποστείλαμε ψήφισμα που συνυπογράφηκε από πλέον των 170 συλλόγων και κοινωνικών φορέων με εκτενή και πολλαπλά επιχειρήματα για την ανάγκη θωράκισης και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής αποδεικνύοντας την σημαντικότητα της ύπαρξη της στην τοπική κοινωνία και το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς και την καταβαράθρωση του κοινωνικού ιστού από μια ενδεχόμενη κατάργηση της, μιας πόλης προμαχώνας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα από την συνάντηση του Ιούλιου με τους πολιτικούς φορείς της περιοχής που πραγματοποιήθηκε με δική σας πρωτοβουλία για την αναγκαιότητα της επίλυσης του σύνθετου προβλήματος της εύρυθμης λειτουργίας και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής, φτάσαμε μετά από ένα ανενεργό μεσοδιάστημα στην αρχή πάλι του νέου ακαδημαϊκού έτους χωρίς αποτελέσματα με κίνδυνο την αδυναμία στην έναρξη των μαθημάτων λόγο άλυτων ζητημάτων.

Απευθυνόμενοι σε έναν Ακαδημαϊκό Καθηγητή, που γνωρίζει εκ των έσω την συμβολή του πανεπιστημιακού ιδρύματος στην περιφερική ανάπτυξη.

Απευθυνόμενοι σε έναν Κρητικό, που γνωρίζει καλά ότι μόνο με την διεκδίκηση και με την πρόσθεση έρχεται η ανάπτυξη και όχι με την αφαίρεση.

Απευθυνόμενοι στον αρμόδιο Υφυπουργό, ένα στέλεχος μιας κυβέρνησης, που θέλει και επιζητεί ο Έβρος να είναι ΟΡΘΙΟΣ και ΔΥΝΑΤΟΣ.

Ζητούμε επιτακτικά την άμεση ρύθμιση των θεμάτων για την εύρυθμη εκκίνηση και λειτουργιά της για το νέο ακαδημαϊκό έτος που δυστυχώς ακόμη και σήμερα είναι σε δυσχερή θέση, για να μην αναβιώσουμε τις περσινές ανεπίτρεπτες καταστάσεις και αξιώνουμε την οριστική επίλυση με την αναβάθμιση σε τμήμα του παραρτήματος της Νοσηλευτικής του, την ανάπτυξη επιπλέον τμημάτων και έδρα το Διδυμότειχου με όλες τις απαραίτητες δομές.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε με αγωνία τις ενέργειες σας.

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής

ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πρόεδρος Ένωσης εθελοντών αιμοδοτών Ν. Έβρου

ΜΠΟΥΤΖΙΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ
Πρόεδρος Σωματείο εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

ΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Εκπρόσωπος Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου "Θεοδώρα Καντακουζηνή"

ΤΑΣΙΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Πρόεδρος Συλλόγου Αγροτών Διδυμοτείχου και Περιφερείας

ΚΑΡΑΜΠΟΥΝΑΡΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Διδυμοτείχου και περιφερείας

ΚΑΡΑΦΕΪΖΗ ΕΥΗ
Πρόεδρος Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Διδυμοτείχου

ΜΙΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ
Εκπρόσωπος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θυρέας

Έπονται 170 Σύλλογοι, Σωματεία και κοινωνικοί φορείς

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

ΘΕΜΑ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Με την επιστολή αυτή σας εκφράζουμε την δυσφορία μας αλλά και την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμότειχου καθώς και για την εκκίνηση της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» δημιουργήθηκε για την στήριξη της Σχολής και την επικουρική υποστήριξη της επιτροπής Αγώνα του Δήμου Διδυμοτείχου.

Στις 20 Ιουλίου 2020 σας αποστείλαμε το ψήφισμα που διαμορφώσαμε όπως και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και σε όλους τους βουλευτές και τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής που συνυπογράφηκε από πλέον των 170 συλλόγων και κοινωνικών φορέων με εκτενή και πολλαπλά επιχειρήματα για την ανάγκη θωράκισης και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής αποδεικνύοντας την σημαντικότητα της ύπαρξη της στην τοπική κοινωνία και το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς και την καταβαράθρωση του κοινωνικού ιστού από μια ενδεχόμενη κατάργηση της, μιας πόλης προμαχώνας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα από δική μας πρωτοβουλία στις 6/8/2020 προσκαλέσαμε συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου για την ενημέρωση μας για τα πεπραγμένα μετά την συνάντηση του Ιούλιου με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Διγαλάκη. Εκεί μετά την πληροφόρηση μας, δεν ειπώθηκαν ούτε οι θέση σας, αλλά ούτε το πλάνο σας διότι ζητήθηκε να σεβαστούμε τις θεσμικές διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της Επιτροπής Αγώνα πράγμα που έγινε αποδεκτό. Τονίστηκε όμως ότι ο χρόνος είναι λίγος και πρέπει οι ενέργειες ήδη να συνεχίζονται πιο εσπευσμένα και με έμφαση επιστήσαμε την προσοχή στο γεγονός ότι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και η εξεταστική ξεκινά οσονούπω και δεν πρέπει επ’ ουδενί να έχουμε τα ίδια φαινόμενα με την προηγούμενη χρονιά αιτία που θα επιβαρύνει αρνητικά τη λειτουργία και το μέλλον της σχολής και θα ταλαιπωρήσει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Δυστυχώς μετά από ένα δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά για την Νοσηλευτική που δεν έβγαλε αποτελέσματα, και μια σύσκεψη της επιτροπής αγώνα με τα ιδία ακριβώς συμπεράσματα και επιδιώξεις με την αρχική σύσκεψη και έπειτα από ένα ανενεργό μεσοδιάστημα φτάσαμε στην αρχή πάλι του νέου ακαδημαϊκού έτους χωρίς αποτελέσματα με κίνδυνο την αδυναμία στην έναρξη των μαθημάτων λόγο άλυτων ζητημάτων.

Ζητούμε επιτακτικά τις άμεσες ενέργειες σας σε συνεργασία με τους αρμοδίους που θα ρυθμίσει τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη εκκίνηση και λειτουργία της για το νέο ακαδημαϊκό έτος που δυστυχώς ακόμη και σήμερα είναι σε δυσχερή θέση, για να μην αναβιώσουμε τις περσινές ανεπίτρεπτες καταστάσεις.

Κατά δεύτερον την εισήγηση συγκεκριμένων λύσεων που θα αφορούν την στέγαση των νέων σχολών (υφιστάμενα κτήρια) και την παραχώρηση κατάλληλου οικοπέδου για την ανέγερση νέων πανεπιστημιακών κτηρίων. Καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για την διευκόλυνση των υποψήφιων καθηγητών που θα δηλώσουν για την διδασκαλία στην σχολή.

Αναμένουμε με αγωνία τις ενέργειες σας.

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής

ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πρόεδρος Ένωσης εθελοντών αιμοδοτών Ν. Έβρου

ΜΠΟΥΤΖΙΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ
Πρόεδρος Σωματείο εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

ΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Εκπρόσωπος Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου "Θεοδώρα Καντακουζηνή"

ΤΑΣΙΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Πρόεδρος Συλλόγου Αγροτών Διδυμοτείχου και Περιφερείας

ΚΑΡΑΜΠΟΥΝΑΡΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Διδυμοτείχου και περιφερείας

ΚΑΡΑΦΕΪΖΗ ΕΥΗ
Πρόεδρος Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Διδυμοτείχου

ΜΙΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ
Εκπρόσωπος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θυρέας

Έπονται 170 Σύλλογοι, Σωματεία και κοινωνικοί φορείς

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video