ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κινητοποίηση Σωματείων την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στην Αλεξανδρούπολη

Κινητοποίηση Σωματείων την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στην Αλεξανδρούπολη
Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στις 7:30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης προχωρούν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου.

«Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!» τονίζουν στο κάλεσμά τους και απαιτούν «μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού. Για να πάρουμε ανάσα!».

Αναλυτικά το κοινό κάλεσμα των σωματείων:

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7:30 μ.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού. Για να πάρουμε Ανάσα!

Η περίοδος που περνάμε είναι κρίσιμη. Ο λαός μας ανησυχεί για την υγεία και το εισόδημά του, για την ίδια του τη ζωή. Οι εξελίξεις μας βάζουν όλους μπροστά σε μεγάλες ευθύνες. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά και μοιρολατρικά να πληρώσει η εργατική τάξη και ο λαός ξανά την κρίση τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ όλο το διάστημα της πανδημίας ταΐζουν με δισεκατομμύρια βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και για τους εργαζόμενους έχουν φιλοδωρήματα, άθλια επιδόματα που και αυτά τα δίνουν μετά από μήνες, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η επίθεση του κεφαλαίου προετοιμάζει ένα νέο κύμα φτώχειας, ανεργίας και το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΕΕ και τα δάνεια προς τα κράτη μέλη που εξέδωσε με το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης θα μας σώσει.

Τα νέα θαλασσοδάνεια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι. Ο λαός θα κληθεί ξανά να σφίξει το ζωνάρι όπως κάνει εδώ και δέκα χρόνια με 3 μνημόνια και εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα θα προστεθούν στα προηγούμενα. Θρασύτατα οι ενώσεις των εργοδοτών όπως ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ, η ένωση εφοπλιστών, οι τραπεζίτες και άλλοι ζητούν και άλλα προνόμια. Στην κυριολεξία οι εργαζόμενοι να πληρώνουν για να τους δίνουν δουλειά τα αφεντικά.

Κανένας συμβιβασμός με την βαρβαρότητα!

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων που δημιουργούν ανασφάλεια σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, η κατάσταση στη δημόσια υγεία που παραμένουν ακόμα και σήμερα τεράστια κενά σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, δείχνει ότι για μια ακόμα φορά το ζητούμενο γι’ αυτούς είναι πως θα περάσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όσο το δυνατόν με λιγότερες απώλειες στα κέρδη τους τη νέα κρίση και να φορτωθούν τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, του λαού.

Γι’ αυτό και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος του λαού θεωρούνται ανεφάρμοστα!!! Κάθε μέτρο κρίνεται από την «εφαρμοσιμότητα» του μας λένε...

Μόνο που η «εφαρμοσιμότητα» την οποία επικαλείται η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εκτίμηση του «κόστους» που έχουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού σε σχέση με το «όφελος» που έχουν για το κεφάλαιο τα πρωτόκολλα - λάστιχο, όπως έγινε με το άνοιγμα του Τουρισμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό να διεκδικήσει:

• Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Να αποσυρθεί η διάταξη για τις υπερωρίες σε περίπτωση αναγκαστικής απουσίας λόγω covid.

• Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

• Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη. Άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για τη σχολική καθαριότητα με μόνιμες συμβάσεις. Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού για παιδικούς σταθμούς αλλά και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

• Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

• Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα. Καταγγέλλουμε και την νέα ενίσχυση των αντιδραστικών διατάξεων του κατάπτυστου νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ, που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε τη Δευτέρα σχετικά με την «Ρύθμιση δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων». Ο λαός, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι δεν θα φιμωθούν, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας μιας και έχουμε αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα ότι και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!

Καλούμε κάθε σωματείο, σύλλογο, φορέα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας να δώσουμε μαζί τη μάχη για την υγεία και το εισόδημα του λαού.

ΠΕΜΠΤΗ 10/9, 7:30 μ.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video