ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανησυχία στο ΔΕΣΦΑ που βλέπει το LNG της Αλεξανδρούπολης ανταγωνιστικό προς τη Ρεβυθούσα

Ανησυχία στο ΔΕΣΦΑ που βλέπει το LNG της Αλεξανδρούπολης ανταγωνιστικό προς τη Ρεβυθούσα
Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) την κινητικότητα γύρω από την ανάπτυξη του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Παρότι υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gastrade, εντούτοις στις τάξεις του διαχειριστή του συστήματος του φυσικού αερίου το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζεται ως ανταγωνιστικό, κυρίως απέναντι στη Ρεβυθούσα.

Το σκεπτικό των ανθρώπων του ΔΕΣΦΑ έχει ως εξής: Μέχρι τον Ιούνιο, δηλαδή σε περίπου 10 μήνες από σήμερα θα είναι έτοιμη η μεγάλη αναβάθμιση της Ρεβυθούσας ύψους 45 εκατ. ευρώ η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή της 3ης δεξαμενής, την αύξηση της παροχετευτικής ικανότητας, την επέκταση των λιμενικών υποδομών για την υποδοχή μεγαλύτερων πλοίων ως 260 χιλ. κυβικά από 140 χιλ. σήμερα κλπ.

Εντούτοις με βάση τα σημερινά δεδομένα για τη ζήτηση, με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης, η χρησιμοποίηση του σταθμού της Ρεβυθούσας θα είναι μόλις στο 20%. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση της ζήτησης θα μπορεί με άνεση να καλυφθεί από τη Ρεβυθούσα και ότι δεν υπάρχει καθόλου χώρος στην εσωτερική αγορά για δεύτερο σταθμό LNG.

Όμως και για τις εξαγωγές προς τη Βουλγαρία, όπως εξηγούν πηγές του ΔΕΣΦΑ υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα. Καταρχάς απαιτείται η αναβάθμιση του σταθμού στο Σιδηρόκαστρο, αφού δεν υπάρχει επαρκής μη δεσμευμένη χωρητικότητα. Η αναβάθμιση του μετρητικού σταθμού και η υλοποίηση της ανάστροφης φυσικής ροής βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ωστόσο οι εξαγωγές δεν εξαρτώνται μόνο από τον ελληνικό μετρητικό σταθμό. Είτε οι εξαγωγές γίνουν από τη Ρεβυθούσα είτε από την Αλεξανδρούπολη, θα χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω εργασίες και αναβαθμίσεις στο εσωτερικό δίκτυο της Βουλγαρία, το οποίο είναι κορεσμένο και καλύπτεται πλήρως από τις ροές του ρωσικού φυσικού αερίου από αγωγούς.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, όπως αναφέρουν πηγές του ΔΕΣΦΑ - έστω και εάν αυτή τη στιγμή επισήμως δεν έχει τεθεί θέμα - δεν υπάρχει περίπτωση ο σταθμός της Αλεξανδρούπολης να ενταχθεί στο ΕΣΦΑ ή να καλυφθούν από τα κόστη του ΕΣΦΑ τα κόστη κατασκευής και λειτουργίας του πρότζεκτ, το οποίο βεβαίως είναι και παραμένει ιδιωτικό.

Πηγή: energypress.gr
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video