ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΡΧΗ: Το Δημοτικό Σφαγείο Φερών έχει καταντήσει... “γεφύρι της Άρτας”

ΑΡΧΗ: Το Δημοτικό Σφαγείο Φερών έχει καταντήσει... “γεφύρι της Άρτας”
Το θέμα του Δημοτικού Σφαγείου Φερών φέρνει στην επιφάνεια η δημοτική παράταξη "ΑΡΧΗ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης" η οποία επισημαίνει πως μετά από επτά παρατάσεις, και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο για να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ψήφισε την όγδοη παράταση πριν από λίγες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι η σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2019 με προθεσμία εκτέλεσης του έργου να είναι οι 24 μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2021. Βρισκόμαστε στα μέσα του 2024 και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του σφαγείου που προβλέπεται να είναι 6 μήνες, που σημαίνει ότι πάμε για το 2025 και βλέπουμε...

Για το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης του έργου, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία αντίδραση από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και τον Πρόεδρό του, Κώστα Αλεξανδρή, του οποίου «η υπομονή του για το σφαγείο εξαντλήθηκε» το 2018 και θα «κατέβαζε τα τρακτέρ στο Δημαρχείο» (βλέπε ΕΔΩ) και ο οποίος το 2019, πριν τις δημοτικές εκλογές, δήλωνε σε ραδιόφωνα και κανάλια ότι «ο κόσμος των Φερών εξαπατήθηκε» από τον τότε Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη «για το έργο του σφαγείου» (βλέπε ΕΔΩ). Ο οποίος κ. Αλεξανδρής, μετά την αλλαγή της δημοτικής αρχής, εδώ και 5 χρόνια, το ξέχασε το σφαγείο των Φερών...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΡΧΗ:

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Απριλίου 2024 είχαμε καταθέσει ερώτημα προς τον Αντιδήμαρχο Φερών και Πρωτογενούς Τομέα σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το Δημοτικό Σφαγείο Φερών και πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία του. Τότε λάβαμε δημόσια την απάντηση του κ. Κολγιώνη ότι εντός Μαΐου θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του!

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και το Σφαγείο Φερών ακόμη δεν έχει ξεκινήσει καν την δοκιμαστική του λειτουργία.

Μετά από επτά παρατάσεις, και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο για να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ψήφισε την όγδοη παράταση πριν από λίγες ημέρες.

Να θυμίσουμε στους δημότες ότι στις 23/10/2019 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ» με την ανάδοχο εταιρεία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ A.E.

Σύμφωνα με τη σύμβαση αυτή η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ήταν είκοσι τέσσερις (24) μήνες, εκ των οποίων οι δεκαοκτώ (18) μήνες αφορούν στην κατασκευή του έργου και οι έξι (6) μήνες στη δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας αποβλήτων του έργου.

Η καθυστέρηση της λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου Φερών έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Εν τέλει, η καθυστέρηση αυτή πλήττει τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, εμποδίζοντας την πλήρη αξιοποίηση των τοπικών αγροτικών πόρων.

Είναι προφανές πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει ως προτεραιότητα την λειτουργία του Σφαγείου και εργαλειοποιεί από το 2019 με επιτήδειο τρόπο ένα τόσο σημαντικό έργο για την Δημοτική Ενότητα Φερών και όχι μόνο.

Οφείλουμε ως Δήμος να επιμείνουμε για την άμεση έναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου Φερών και όχι να βρίσκουμε διαρκώς δικαιολογίες για την καθυστέρησή της.

ΑΡΧΗ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Σταύρος Σταυράκογλου

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video