ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στη «Μαύρη Πέτρα» Τριγώνου Έβρου

Δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στη «Μαύρη Πέτρα» Τριγώνου Έβρου
Δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης με Ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το ζήτημα της εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση «Μαύρη Πέτρα» στο δάσος Πενταλόφου - Πετρωτών του Δήμου Ορεστιάδας, απαιτώντας την ανάκληση της έγκρισης του έργου.

Αναλυτικά η Ερώτηση

Θέμα: Να μην εγκατασταθεί Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση «Μαύρη Πέτρα» στον Δήμο Ορεστιάδας - Π.Ε. Έβρου.

Επανερχόμαστε στην Ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 3754/13.03.2024, με θέμα «Να μην εγκατασταθεί Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση «Μαύρη Πέτρα» στον Δήμο Ορεστιάδας - Π.Ε. Έβρου.», η οποία παραμένει αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της. Η ερώτηση μας είναι η παρακάτω:

Σοβαρές ενστάσεις έχουν διατυπωθεί από φορείς, κατοίκους, αλλά και δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας των σχεδίων εγκατάστασης, μετά και την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων, αιολικού πάρκου στη θέση «Μαύρη Πέτρα» στον Δήμο Ορεστιάδας - Π.Ε. Έβρου, συνολικής ισχύος 40 MW (8 ανεμογεννήτριες ύψους περίπου 200 μ. η κάθε μία και διάμετρο 132 μ.).

Η περιοχή κατασκευής του ΑΣΠΗΕ είναι η γνωστή ευρέως ως ΚΑΡΑΚΟΠΕΤΡΑ, η οποία βρίσκεται στην καρδιά του Δασικού Συμπλέγματος Τριγώνου Ορεστιάδας μεταξύ των οικισμών Πενταλόφου και Πετρωτών. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το μοναδικό φυσικό δασικό οικοσύστημα του Δήμου Ορεστιάδας με σημαντική οικολογική και όχι μόνο αξία. Η απόφαση αυτή πάρθηκε παρά τις καθολικά αρνητικές γνωμοδοτήσεις υπηρεσιών και φορέων αλλά και απόψεων που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης που αφορούσε στο εν λόγω έργω.

Οι παρακάτω φορείς, υπηρεσίες, σύλλογοι αλλά και πολλοί κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας τοποθετήθηκαν αρνητικά για την δημιουργία του εν λόγω ΑΣΠΗΕ:
  • Ο Δήμος Ορεστιάδας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • Το Δασαρχείο Διδυμοτείχου, το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το Εργαστήριο Δασικής Βοτανικής του Τμήματος Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ.
  • Η Κοινότητα Πενταλόφου Δήμου Ορεστιάδας.
  • Η ΑΜΚΕ «Εταιρία Προστασίας Βιοποικιλότητας της Θράκης».
  • Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και η Βουλγαρική Ορνιθολογική Εταιρία.
  • Ο Περιπατητικός Σύλλογος Πενταλόφου και ο Σύλλογος Δρομέων Ορεστιάδας.

Το γεγονός καθίσταται ακόμα πιο προκλητικό αν ληφθεί υπόψη ότι η Π.Ε. Έβρου έχει πληγεί βαρύτατα από την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού και το σημαντικότερο τμήμα των δασικών του εκτάσεων έχει ήδη υποστεί πρωτοφανείς και ανεπανόρθωτες ζημιές με 1 εκατομμύριο στρέμματα καμένο.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τις συνέπειες για τον λαό της πολιτικής της "πράσινης ανάπτυξης" της Ε.Ε. και της "απελευθέρωσης" της Ενέργειας, που προωθούν όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή της ΝΔ, οι οποίες συνάμα διαμορφώνουν το έδαφος με το σχετικό νομικό οπλοστάσιο, το οποίο θωρακίζει την επιχειρηματική δράση, ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές, μετατρέποντας το περιβάλλον σε εμπόρευμα και κερδοφόρα διέξοδο στα εκμεταλλευτικά τους σχέδια, ενώ η τιμή του ρεύματος έχει εκτοξευτεί για τα λαϊκά νοικοκυριά και καλπάζει η ενεργειακή φτώχεια εξαιτίας της πολύπλευρης στήριξης της "απελευθέρωσης της ενέργειας".

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να αποτραπεί ακόμα ένα έγκλημα των επιχειρηματικών ομίλων της λεγόμενης πράσινης οικονομίας, όπως αυτό της εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στην θέση «Μαύρη Πέτρα» στον Δήμο Ορεστιάδας – Π.Ε. Έβρου, καθώς και να ανακληθεί η ΑΕΠΟ του εν λόγω έργου.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας

Φωτογραφία: Θεόδωρος Μανουσίδης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video