ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Σωκράτης» στην Αλεξανδρούπολη

Μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Σωκράτης» στην Αλεξανδρούπολη
Μαθητές και εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου Γερμανίας «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» που αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης.


Το σχολείο συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: «Τα σχολεία "υιοθετούν" χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας», και στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκαν τον οικισμό της Κίρκης αλλά και την παράκτια αρχαιολογική περιοχή «Αρχαία Ζώνη» στη Μεσημβρία, μια περιοχή που το σχολείο έχει «υιοθετήσει», ενώ ακόμη πρόκειται να επισκεφτούν το Δέλτα του Έβρου και τις Φέρες.


Ο δήμαρχος συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά ενώ δεν παρέλειψε να τα ευχαριστήσει και να τα συγχαρεί για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή της πόλης, τιμώντας την επέτειο της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης,

Αδελφοποίηση με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης


Σήμερα, 15 Μαΐου 2024, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε επίσημα η τελετή της αδελφοποίησης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με το 5ο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Μονάχου «Σωκράτης».


Στην τελετή παραβρέθηκε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, η Συντονίστρια της Εκπαίδευσης του Μονάχου κ. Ίριδα Μπέση, ο Διευθυντής του 9ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης κ. Σταύρος Τσέτσος, ο Υποδιευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου κ. Ευάγγελος Θεοδώρου, 15 μαθητές και μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου με τους γονείς τους, το εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Σκοπός της αδελφοποίησης των δύο σχολείων είναι η ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στα δύο σχολεία, η ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και απόψεων όσον αφορά τη λειτουργία των δύο σχολικών κοινοτήτων, ο κοινός προβληματισμός αλλά και η ενεργοποίηση με κοινές δράσεις που αφορούν σε περιβαλλοντικά προβλήματα, η ξενάγηση των μαθητών σε πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, η βελτίωση της ποιότητας του διδακτικού έργου καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών και τέλος η δημιουργία αδελφικών δεσμών με ένα σχολείο της ελληνικής διασποράς.
[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video