ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στέργιος Ηλιόπουλος: “Αν δεν αλλάξουμε, σύντομα θα έχουμε τους πρώτους κλιματικούς μετανάστες από την περιοχή μας”

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Αν δεν αλλάξουμε, σύντομα θα έχουμε τους πρώτους κλιματικούς μετανάστες από τη περιοχή μας
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στην συζήτηση για την «Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία κατέθεσε τα εξής:

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα της ανατροφοδότησης του υπόγειου υδάτινου ορίζοντα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης λόγω της κλιματικής αλλαγής.

H Θράκη βρίσκεται σε κατάσταση ξηρασίας, τα ισοζύγια είναι αρνητικά, με το νερό που εισέρχεται στους υδροφόρους ορίζοντες και τις λεκάνες απορροής να είναι λιγότερο από αυτό που χρειαζόμαστε!

Στην περιοχή της Καβάλας και ιδιαίτερα στον Δήμο Ελευθερούπολης η κατάσταση είναι εξίσου ανησυχητική.

Όσο μειώνεται το φορτίο εισχωρεί η θάλασσα μέσα στον υδροφόρο ορίζοντα και έχουμε το φαινόμενο της υφαλμύρωσης με αποτέλεσμα το θάνατο φυτών και δέντρων, τη μείωση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών, την απώλεια πόρων γλυκού νερού, ζημιές σε υποδομές, προβλήματα υγείας κ.α.

Το έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους πως αν δεν αλλάξουμε, σύντομα θα έχουμε τους πρώτους κλιματικούς μετανάστες από την περιοχή μας.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ένας οδικός χάρτης πως θα εφαρμοστούν τα μέτρα αποφυγής της ερημοποίησης της περιοχής μας.

Από το 2019 που είχαμε την 1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος δεν είχαμε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο που να συντελεί στην αναστροφή της κατάστασης.

Εμείς τονίσαμε πως πρέπει να υπάρξει ένας Τοπικός, Περιφερειακός, Εθνικός σχεδιασμός και εκμετάλλευση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου γιατί το Νερό είναι η 1η προτεραιότητα για τη Ζωή μας στην περιοχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση ως πρώτο βήμα, ζητήσαμε από τον Περιφερειάρχη να καλέσει επίσημα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που διαχειρίζεται το έργο Eye4water (αφορά στην ορθολογική διαχείριση λεκανών απορροής στην Περιφέρεια ΑΜΘ) για μία ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου όσον αφορά το σοβαρότατο ζήτημα διαχείρισης του υδάτινου πλούτου της ΑΜΘ...

Στον αγώνα για το Νερό δεν πρέπει να λείπει κανείς μας!

Από το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video