ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Σκέψεις, ερωτήματα και προβληματισμοί με αφορμή το East Macedonia Thrace Forum II

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Σκέψεις, ερωτήματα και προβληματισμοί με αφορμή το East Macedonia Thrace Forum II
Χαίρομαι και χαιρετίζω την παρουσία όλων των συμμετασχόντων στο East Macedonia Thrace Forum II, το οποίο με την έμπνευση και διοργανωτική σφραγίδα του κ. Τσομώκου προοιωνίζει σοβαρή επιτυχία για την Περιφέρειά μας, αρκεί βεβαίως να αποδείξει στο λαό μας ότι στοχεύει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της δημογραφικά καταρρέουσας περιοχής μας. Μπορεί αυτό το γεγονός να είναι πανελλαδικό, όμως παρέλκει να εξηγήσουμε τις εθνικές επιπτώσεις του στην συγκεκριμένη Περιφέρεια και στο Νομό μας.

Ίσως «χτίσαμε» υπερβολικές ελπίδες επάνω στην σημαντική, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, σημασία της Αλεξανδρούπολης στον ευρύτερο χάρτη. Και ο Πρέσβης κ. Τσούνης χρειάζεται να μας «προσγειώσει» για το τι περιλαμβάνει ακριβώς η Ενιαία Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ και σε ποιο άραγε βάθος χρόνου θα γίνει η πόλη μας «η Σούδα του βορρά».

Βέβαια, μετά τον περασμένο Αύγουστο, χτίζουμε πολλές ελπίδες επάνω στα καμμένα δάση και στο γκρίζο ανάγλυφο. Τα δείγματα γραφής του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, οφείλω να αναγνωρίσω ότι είναι πολύ καλά και ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος με τον έμπειρο κ. Μπένο και τους συνεργάτες τους, βλέπω ότι στοχεύουν στην πολυμερή ανάπτυξη του Νομού και όχι μόνο του δάσους μας. Χρειάζεται όμως οι Εβρίτες να τους τροφοδοτήσουμε με σοβαρές, ολιστικές και βιώσιμες προτάσεις και εκείνοι να μην ολιγωρήσουν. Για παράδειγμα η ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής, υπεσχημένη ήδη από τον Πρωθυπουργό, θεωρώ ότι θα συμβάλλει κατά μοναδικά αποτελεσματικό τρόπο και θα αποτελέσει ιστορική καμπή στην πορεία του τόπου μας.

Όμως, επειδή η Περιφέρεια μας, στο παρελθόν, δεν έλεγξε σωστά την εφαρμογή των αλλεπάλληλων αναπτυξιακών νόμων που δόθηκαν για τον πρωτογενή τομέα, γι’ αυτό, ο Υπουργός κ. Αυγενάκης, φαντάζομαι ότι θα εκτιμήσει το πετυχημένο μοντέλο της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑΣ - CAMPUS, το οποίο οι Εβρίτες με έκπληξη και χαρά διαπιστώνουμε στα τελευταία χρόνια ότι αναγεννά τον αγροτο-κτηνοτροφικό πλούτο του Νομού. Χρειαζόμαστε άλλα δύο παρόμοια CAMPUS.

Βέβαια, υπάρχει το πρόβλημα του εργατικού δυναμικού. Ο Υπουργός κ. Καιρίδης, είπε στην naftemporiki tv για την μελλούμενη υπογραφή των έξι Διακρατικών Διμερών Συμφωνιών Εργασιακής Κινητικότητος και φαντάζομαι ότι θα λάβει υπόψη του την πολιτιστική ιδιοπροσωπεία της πλειονότητος, που πρέπει να διατηρηθεί στην Περιφέρειά μας και να μην ανατραπεί, ώστε να μην κατασταθεί ακόμα περισσότερο, υποχείριο γειτονικών αναθεωρητισμών.

Ο Υπουργός κ. Σκρέκας φαντάζομαι ότι θα μας ερμηνεύσει την μεγάλη απορία που μας διακατέχει ακόμα, για την ξαφνική ματαίωση της ιδιωτικοποιήσεως του λιμανιού μας. Θα τον ακούσουμε με μεγάλη εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Αδημονούμε να μάθουμε τί ισχύει για την νέα διαδικασία ιδιωτικοποιήσεως, όπου εμπλέκεται (;) και η Ινδία.

Ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας φαντάζομαι θα μας εξηγήσει, ότι ο Πρωθυπουργός, δεν εξήγγειλε άσκεπτα ή ανούσια την διπλή ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή στον Έβρο. Άκουσα τον Υπουργό στην τηλεόραση προ ημερών και έχω ελπίδες ότι κάτι καλό εξυφαίνεται περί το θέμα, που τόσο περιμένουμε και που χωρίς αυτό ματαίως ευελπιστούμε.

Η Υπουργός κ. Ζαχαράκη ήδη γνωρίζει ότι το δημογραφικό πρόβλημα του Έβρου δεν εντοπίζεται στην Αλεξανδρούπολη και φαντάζομαι ότι οποιεσδήποτε κατ’ εξαίρεση προτάσεις και σχετικές ρυθμίσεις γίνουν στο Νομό θα εστιασθούν αποκλειστικά στον βόρειο Έβρο. Αφού χωρίς δυνατή ενδοχώρα η Αλεξανδρούπολη είναι αδύναμη.

Ο Υπουργός κ. Δένδιας θα εισπράξει την βεβαιότητα και την σταθερότητα που βιώνουμε οι Εβρίτες από την παρουσία του Στρατού μας στην περιοχή και την ανάγκη ενισχύσεως των ζητημάτων του.

Ο Υπουργός κ. Γεραπετρίτης, φαντάζομαι ότι θα μας ενημερώσει για τις απαιτούμενες ενέργειες, τις οποίες ο Πρωθυπουργός δήλωσε δημόσια ότι απαιτούνται, προκειμένου το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής να αρκεσθεί στα προξενικά του καθήκοντα και να πάψει τις ακραίες και προκλητικές παρεμβάσεις στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Θράκης.

Καλωσορίζω και πάλι όσους, κυβερνητικούς παράγοντες, πολιτικά στελέχη, περιφερειακούς και αυτοδιοικητικούς ηγήτορες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, προσωπικότητες της τοπικής οικονομικής και πολιτιστικής ζωής, λαμβάνετε μέρος στο East Macedonia Thrace forum. Σας ζητώ να συναγωνιστείτε τις προσπάθειες των θεσμικών και του λαού μας, προκειμένου να επιτύχουμε το «ποθούμενο», που έλεγε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Εκτιμούμε τον ερχομό σας και την διάθεσή σας να συστρατευθείτε στο επιδιωκόμενο. Ως Επίσκοπος της πόλεως, θεωρώ ότι είναι η ύστατη στιγμή και η έσχατη ευκαιρία. Αν την παραβλέψουμε, θα καταγράψουμε ένα ιστορικό, εθνικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έγκλημα. Μη γένοιτο!

Ευχόμενος και πάλι έμπνευση, αποφασιστικότητα, τόλμη και αποδοτική έκβαση στις εργασίες του forum II, διατελώ με ευχές και τιμή,

† Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video