ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο
Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, κόντρα στη λάσπη και το κάρβουνο που φέρνουν στη ζωή τους κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Αλεξανδρούπολη, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις τους για σύγχρονα δικαιώματα, για μέτρα προστασίας της ζωής τους.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Γιάννης Χιώνης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενότητα» ανέδειξε τι φέρνει στη ζωή των εργαζομένων το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και τι βιώνει ο λαός από την εγκληματική πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά του και τη ζωή του για τα κέρδη των λίγων.


«Μυρίζουμε καπνό και στάχτη, ανασαίνουμε βαριά και βλέπουμε μαύρη θέα! Είμαστε Αλεξανδροπουλίτες», επισήμανε ο Γιάννης Χιώνης και σημείωσε: «Πνιγόμαστε στην Πύλο, στο Αιγαίο, μας κλέβουν, μας στοιβάζουν σε τρέιλερ και σε ψυγεία, καιγόμαστε ζωντανοί στον Έβρο! Είμαστε μετανάστες. Δουλεύουμε μια και δυο και τρεις δουλειές. Το κοινό μας είναι ότι είμαστε φτωχοί, είμαστε εργαζόμενοι και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα».


Ο Δημήτρης Γιαννούδης, μέλος της επιτροπής κατοίκων οικισμού Παλαγίας, που έχει υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ανέδειξε ότι αυτό το κράτος που θέλει να απογειώσει την ευελιξία για να αυξήσει τα κέρδη της εργοδοσίας, είναι το ίδιο που άφησε απροστάτευτο το λαό σε φωτιές και πλημμύρες.

«Μετά την καταστροφή από τη φωτιά ζούμε σήμερα μια νέα κατάσταση στο χωριό, που κινδυνεύει πλέον από τις βροχές, με μπαζωμένα φρεάτια και ρέματα ακαθάριστα εδώ και δεκαετίες άλλα και με καμμένα σπίτια και αυλές συγχωριανών μας που δεν ελπίζουν σε καμιά αποζημίωση, σύμφωνα τουλάχιστον με το μοντέλο της Εύβοιας» είπε και πρόβαλε τις διεκδικήσεις του λαού της περιοχής αναφέροντας: «Συνεχίζουμε την οργάνωση και την διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τις επιτροπές κατοίκων, γιατί παρά τις όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης η εμπειρία από άλλες περιοχές δείχνει ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις μετά από 2 και 3 χρόνια. Να μην υπάρχει εφησυχασμός από τις δηλώσεις δημάρχων και περιφερειαρχών. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και την δημοτική αρχή να σταματήσουν να ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο και να πάρουν εδώ και τώρα, πριν είναι αργά, όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Απαιτούμε άμεση και στο 100% αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες».


Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Παναγιώτης Τσίρτσης, πρόεδρος του Ν.Τ. Εβρου της ΑΔΕΔΥ που πέρα από τις ευθύνες για την καταστροφή από τις φωτιές, ανάδειξε πώς επηρεάζει το νομοσχέδιο έκτρωμα και τον κλάδο του Δημοσίου.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Καβάλας ο Διονύσης Κλάδης

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Καβάλας συμμετείχε ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας, Χρήστο Ποτόλια και την υποψήφια Δήμαρχο Νέστου, Χάρις Πηλίτση.


Ο Διονύσης Κλάδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ενώνουμε σήμερα τις φωνές μας με όλους τους απεργούς σε κάθε πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της χώρας, ενάντια στο νομοσχέδιο καρμανιόλα της κυβέρνησης που κατοχυρώνει πάγιες αξιώσεις των βιομηχάνων, της μεγαλοεργοδοσίας συνολικά, ακολουθώντας τις επονομαζόμενες «καλές πρακτικές» και τις οδηγίες της ΕΕ, που έχουν ως «ιερό δισκοπότηρο» όλες οι κυβερνήσεις αλλά και οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις του συστήματος.

Από την Καβάλα της μεγάλης ανεργίας, των ομαδικών απολύσεων σε πετρέλαια και λιπάσματα, των εργοδοτικών εγκλημάτων, δίνουμε τη δική μας απάντηση, συνεχίζοντας στο δρόμο των ηρωικών αγώνων της τάξης μας, της «κόκκινης» Καβάλας του καπνεργατικού κινήματος, στο δρόμο των μεγάλων κινητοποιήσεων των τελευταίων χρόνων.

Στα εργασιακά κάτεργα, στα 13ωρα δουλειάς μέχρι φυσικής εξόντωσης, απαντάμε με τις δικές μας ανάγκες, για τις δικές μας ζωές. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο και να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του λαού της περιοχής μας για μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, για αποζημιώσεις στο 100% των πρόσφατων καταστροφών.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη μπορεί να δώσει νέα ορμή στο ποτάμι της λαϊκής οργής, που πρέπει να φουντώσει και να ξεχειλίσει, να τους πάρει παραμάζωμα. Για να σταματήσουν τα λασπόνερα να απειλούν τις ζωές και τα σπίτια μας και να πνίξουν τελικά το βούρκο της πολιτικής τους!».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video