ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ακροδεξιοί, δεξιοί, αδέξιοι και επιδέξιοι προπαγανδιστές: Ένας επικίνδυνος αχταρμάς...

Ακροδεξιοί, δεξιοί, αδέξιοι και επιδέξιοι προπαγανδιστές: Ένας επικίνδυνος αχταρμάς...
του Γιώργου Καρελιά

Η έμπνευση μέρους του τίτλου του σημερινού άρθρου προήλθε από μια «επική» ατάκα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τους «αδέξιους δεξιούς». Βεβαίως τότε ο Χρυσοχοΐδης ήταν ακόμη σοσιαλιστής και αντιδεξιός και δεν τον είχε καταλάβει η γοητεία του «φιλελεύθερου Κέντρου». Αυτά ήρθαν αργότερα, όταν είδε ότι δεν είχε άλλο ψωμί στο χώρο που τον ανέδειξε και έσπευσε στον αντίπαλο, ο οποίος (έλεγε ότι) δεν αποτελούνταν πια από «αδέξιους δεξιούς». Κούνια που τους (τον) κούναγε.

Πέρασε μια τετραετία (2019-2023) κατά την οποία οι «αδέξιοι δεξιοί» έγιναν… επιδεξιότατοι σε ένα πράγμα: στην ασύστολη προπαγάνδα. Πλήθος αποτυχιών βαφτίστηκαν «επιτυχίες». Τα κατά 90% φιλικά τους μέσα ενημέρωσης έκρυβαν ή υποβάθμιζαν σκανδαλωδώς κάθε φιάσκο. Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δούλευε καλά. Και τα 55 δισεκατομμύρια που μοιράστηκαν ακόμα καλύτερα. Και να ‘σου το 40,5%.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο μήνες από τον εκλογικό θρίαμβο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπάζει από παντού. Αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί πια, το παραδέχονται ακόμα και φιλικοί της δημοσιογράφοι. Ο «εχθρός ΣΥΡΙΖΑ» έχει παραμεριστεί και οι διαβόητοι «ακροκεντρώοι» δεν έχουν από πού να πιαστούν.

Αλλά αυτό που συμβαίνει εδώ και ένα μήνα με τις πυρκαγιές μάλλον δεν έχει προηγούμενο στη θερινή ιστορία της χώρας. Για να είμαστε δίκαιοι, όλες οι κυβερνήσεις έχουν υποστεί αμέτρητες ήττες στο μέτωπο των πυρκαγιών. Όλες αναζητούσαν δικαιολογίες. Πότε στις «ακραίες» συνθήκες, πότε στους (Έλληνες) «εμπρηστές», πότε στους (ξένους) «πράκτορες».

Οι σημερινοί έχουν αναγάγει τις δικαιολογίες σε επιστήμη. Κι ας είναι ολοφάνερο ότι η αποτυχία τους σ’ αυτόν τον τομέα είναι παταγώδης. Το λένε τα στοιχεία των αρμοδίων. Και είναι αδιαμφισβήτητα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, τα οποία επεξεργάστηκε η πυρομετεωρολογική μονάδα FLAME του ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η Ελλάδα έχει μπόλικες θλιβερές πρωτιές:

• Η καμένη έκταση στην Ελλάδα από την αρχή του 2023 καταγράφει αύξηση 195% σε σύγκριση με το μέσο όρο της έκτασης που καιγόταν ετησίως κατά την 20ετία 2002-2022.

• Στις καμένες εκτάσεις (1.281.480 στρέμματα) η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 μεσογειακών χωρών. Στη δεύτερη Ισπανία κάηκαν περίπου 800.000 στρέμματα.

• Η μέση καμένη έκταση ανά μεγάλη πυρκαγιά από την αρχή του 2023 σημειώνει αύξηση 517% σε σύγκριση με το μέσο όρο της δεκαετίας 2002-2022.

• Ο αθροιστικός αριθμός των μεγάλων δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα από την αρχή του 2023 καταγράφει μείωση 52% σε σύγκριση με το μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας. Αντίθετα, αύξηση καταγράφεται σε Ισπανία, Γαλλία, Μαρόκο, Κύπρο κ.α. Όλα αυτά αποτυπώνονται στους ακόλουθους δύο πίνακες.Τα στοιχεία, δηλαδή, δείχνουν ότι φέτος είχαμε λιγότερες μεγάλες δασικές πυρκαγιές και, ταυτόχρονα, θηριώδη αύξηση των καταστροφών. Τι άλλο από ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα σημαίνει αυτό;

Όμως, η κυβερνητική προπαγάνδα προβάλλει τα ακριβώς αντίθετα. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με την καλύτερη αντιπυρική προστασία. Αλλά επειδή γνωρίζουν ότι πρόκειται περί ψεύδους, αναζητούν άλλοθι και δικαιολογίες.

Πότε λένε ότι έχουμε παρέλαση εμπρηστών. Φυσικά, «σαλεμένοι» που βάζουν φωτιές πάντα υπάρχουν. Αλλά είναι κυριολεκτικά ελάχιστοι, γι’ αυτό και οι ανακριτές σπανίως προφυλακίζουν όσους φτάνουν σ’ αυτούς, δεν υπάρχουν στοιχεία.

Πότε καταφεύγουν στη συνωμοσιολογία, με ξένους πράκτορες που επιβουλεύονται την εθνική ασφάλεια. Οι Τούρκοι είναι πάντα στην πρώτη σειρά των υπόπτων. Γι’ αυτό και οι υπουργοί πρόβαλαν πομπωδώς ότι στις έρευνες «παίρνει μέρος και η ΕΥΠ». Το ίδιο έλεγαν και πριν από ένα μήνα, όταν καιγόταν η Ρόδος. Αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Ούτε ένας ξένος εμπρηστής συνελήφθη.

Φέτος είχαμε και νέο εχθρό, τους μετανάστες. Χωρίς συστολή, υπουργοί μετέχουν στο άθλιο παιχνίδι ενοχοποίησης των μεταναστών, ενισχύοντας τα ρατσιστικά αντανακλαστικά των τοπικών κοινωνιών, όπως έδειξε ο «σερίφης» του Έβρου που τραβούσε βίντεο καμαρώνοντας ότι έχει πιάσει «25 κομμάτια».

Κάποτε είχα ρωτήσει έναν πρωθυπουργό αν υπάρχουν τόσο πολλοί εμπρηστές και ξένοι πράκτορες που καίνε τη χώρα. Μου απάντησε: «Αυτό είναι ένα βολικό παραμύθι, που το χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις όταν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις φωτιές».

Επιμύθιο: Μετά τις εκλογές το περίφημο «επιτελικό κράτος» έδειξε τι (δεν) είναι. Πρώτα στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν, που αλώνιζαν ανενόχλητοι μέχρι να φτάσουν στο έγκλημα. Και τώρα με τις φωτιές, που καίνε ανθρώπους, σπίτια και περιουσίες και αφανίζουν δάση. Τώρα πλέον όλοι ξέρουν ότι στη διαχείριση των κρίσεων ανικανότητα και αποτυχία πάνε χέρι-χέρι. Και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από «εμπρηστές» και «πράκτορες».

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν καταλαβαίνουν ότι με τη συνωμοσιολογία το κάνουν χειρότερο. Διότι αν επικαλείσαι «εμπρηστές» και «πράκτορες» και δεν μπορείς να αποτρέψεις τη δράση τους, επιβεβαιώνεις μόνο αυτό που έχει πει ο Γάλλος συγγραφέας Πασκάλ Μπρικνέρ: «Το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε κιόλας»…

Πηγή: news247.gr
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video