ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συμμετοχή της ΔΑΣ στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κυβερνητική κοροϊδία για «αυξήσεις» στους μισθούς

Συμμετοχή της ΔΑΣ στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κυβερνητική κοροϊδία για «αυξήσεις» στους μισθούς
Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ) στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Έβρου, συμμετέχει στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας, που έχει προκηρυχτεί από την ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 26 Ιούλη από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ:

Η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων και της οικογένειας" και συμπεριλαμβάνει τα μέτρα κοροϊδία για τους μισθούς στο Δημόσιο, που θα εφαρμοστούν από την 1 Ιανουαρίου 2024. Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για "αυξήσεις" αλλά για άλλη μια προσπάθεια κοροϊδίας και εξαπάτησης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της ΝΔ "βαφτίζει το κρέας ψάρι" μιλώντας για στήριξη του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Μετά από δεκατρία χρόνια σκληρών μνημονίων που εφάρμοσαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν αναπληρώνονται οι απώλειες που είχαμε αλλά δε καλύπτεται ούτε στο ελάχιστο η πραγματική μείωση των μισθών των τελευταίων χρόνων.

Καταρχάς δεν πρόκειται ούτε για ενιαίο, ούτε για νέο μισθολόγιο. Δεν παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τα ίδια. Δεν παίρνει τα ίδια ο υπάλληλος με τον προϊστάμενο της διεύθυνσής του. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων οι «αυξήσεις» θα είναι ελάχιστες, όπως φαίνονται παρακάτω:

Μεσοσταθμική αύξηση ανά κατηγορία υπαλλήλων
Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης 6,91%
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 5,96%
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 4,76%
Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 4,50%

Την ίδια ώρα όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουμε στην κυριολεξία «ματώσει» από τις περικοπές που επέβαλαν εναλλάξ και όλες μαζί ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που πέρασαν. Δεν ξεχνάμε ότι οι περικοπές που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν από 20% έως και 53%!!!, την ίδια ώρα που τα δίνουν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, την ίδια ώρα που 150 εισηγμένες εταιρείες έχουν 300% κέρδη, την ίδια ώρα που οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο εθελοντικά, οι τράπεζες έχουν αναβαλλόμενο φόρο για 10 χρόνια, την ίδια ώρα που δίνονται δεκάδες δις από το Ταμείο Ανάκαμψης σε επενδύσεις - ενισχύσεις μεγάλων επιχειρήσεων, που τα κέρδη σε μεγάλους κλάδους όπως ο Τουρισμός σπάνε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε τις απώλειες από τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, την αύξηση επιτοκίων στεγαστικών δανείων κλπ, τα φορολογικά χαράτσια και την φοροληστεία (το 90% - 95% των φορολογικών εσόδων του κράτους πληρώνεται από τον λαό και μόνο το 5% από τα Νομικά Πρόσωπα), τα χαράτσια σε υγεία και σε άλλες βασικές ανάγκες.

Δεν χωράει καμία αναμονή, ούτε περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση. Γνωρίζουμε την αντιλαϊκή της πολιτική από πρώτο χέρι!

Συμμετέχουμε στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας, που έχει προκηρυχτεί από την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Ιούλη από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις για να διεκδικήσουμε και απαιτώντας:
 • Αυξήσεις 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
 • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
 • Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική «αξιολόγηση» και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.
 • Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ ανεβαίνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.
 • Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».
 • Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 - 2017 που έχει «παγώσει».
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.
 • Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα.
 • Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία.
 • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και χορήγησή του χωρίς καμία περικοπή.
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος απομακρυσμένων - παραμεθόριων περιοχών για το σύνολο των υπαλλήλων.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video