ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έχασε το στοίχημα του Τουρισμού η Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Παραπλανητικές δηλώσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών

Έχασε το στοίχημα του Τουρισμού η Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Παραπλανητικές δηλώσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών
Πρώτη σε απώλειες επισκέψεων (-71%) και διανυκτερεύσεων (-42,1%) με σημαντικές απώλειες εισπράξεων (-16,7%), η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΠΑΜΘ), το 2022.

Ακόμη δύο αρνητικές πρωτιές ανάμεσα στις 13 Ελληνικές Περιφέρειες, κατέκτησε δυστυχώς η ΠΑΜΘ, βάσει των στοιχείων που παρουσιάζει η πρόσφατη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ (Μάιος 2023) για τον εισερχόμενο τουρισμό. Η ΠΑΜΘ έχει χάσει σε σύγκριση με το 2019, περισσότερους από 2,7 εκ. επισκέπτες, 5 εκ. διανυκτερεύσεις και περισσότερα από 70 εκ ευρώ σε εισπράξεις.

Ειδικότερα στην κατηγορία των επισκέψεων είναι ο μεγάλος χαμένος (-71%), με την Περιφέρεια που ακολουθεί να είναι πολύ μακριά (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου -45,4%). Πιο συγκεκριμένα η μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ αναφέρει για τις τρείς βασικές κατηγορίες:

• Επισκέψεις (6η θέση - απώλειες: 71,4%): Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρουσιάστηκαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά -71,4% και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατά -45,4%.

• Εισπράξεις (7η θέση - απώλειες: 42,1%): Οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες μειώσεις καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (-42,1%) και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (-36,1%).

• Διανυκτερεύσεις (7η θέση): Η ποσοστιαία μείωση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (-16,7%)

Παραπλανητικές δηλώσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Μιχάλη Αμοιρίδη στον τοπικό τύπο όπου αναφέρει ότι «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, κατάφερε την τελευταία δεκαετία, από πλευράς τουριστικών επιδόσεων, να είναι 6η στην Ελλάδα (εν. ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες)», αλλά αυτή δεν είναι όλη η αλήθεια.

Αυτό που δεν αναφέρει ο Μιχάλης Αμοιρίδης και που είναι το πιο ουσιαστικό δεδομένο της μελέτης είναι η θέση της ΠΑΜΘ σε σχέση με το 2019. Ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσιάζει μερικώς τα δεδομένα, χωρίς να αναφέρει ότι η ΠΑΜΘ είναι πρώτη σε απώλειες επισκεπτών, έχοντας χάσει 2,7 εκ επισκέπτες σε σχέση με το 2019 (-71%).

«Παραλείποντας» αυτό το δεδομένο, χαρακτηρίζει την επίδοση της ΠΑΜΘ στον τουριστικό τομέα ως «εξαιρετική» δημιουργώντας έτσι μία επίπλαστη (θετική) εντύπωση και αν αυτή η κίνησή του είναι σκόπιμη, τότε αυτομάτως καθίσταται προβληματική.

Αν συνέβη εκ παραδρομής, τότε και πάλι υπάρχει πρόβλημα καθώς αποδεικνύεται ότι η διοίκηση της ΠΑΜΘ δεν είναι σε θέση να μελετήσει και να αξιολογήσει δεδομένα που αφορούν την αναπτυξιακή της πορεία.

Δήλωση του επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη:

«Η παρουσίαση παραποιημένων δεδομένων από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης δείχνει μια ανησυχητική κατάσταση στον τουριστικό τομέα της περιοχής.

Σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αντιμετώπισε σοβαρές απώλειες στον τουρισμό κατά το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα, οι αριθμοί δείχνουν μια μείωση 71% στις επισκέψεις, 42% στις διανυκτερεύσεις και 14,7% στις εισπράξεις του τουρισμού. Αυτά τα στοιχεία αποκαλύπτουν μια πραγματική εικόνα της ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή, η οποία είναι αντίθετη με την εικόνα που επιχειρεί να παρουσιάσει ο αντιπεριφερειάρχης.

Η παρουσίαση παραπλανητικών δεδομένων από έναν επίσημο εκπρόσωπο του διοίκησης της ΠΑΜΘ είναι ανεπίτρεπτη και φυσικά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το συνολικό τρόπο που ασκείται η διοίκηση από μέρους τους.

Και βέβαια, τόσο ο κος Αμοιρίδης, όσο όμως και ο κος Μέτιος οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για την επιλογή τους να παρουσιάζουν παραποιημένα στοιχεία.

Είναι σημαντικό να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η ακρίβεια των δεδομένων που παρουσιάζονται στον τουριστικό τομέα (αλλά και σε κάθε τομέα), καθώς αυτά επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων και την ανάπτυξη του τομέα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, μιλάμε απλώς για επικοινωνιακά τρικ, που τείνουν μάλιστα να γίνουν και επικίνδυνα!».

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video