ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θρακοσύνη

Θρακοσύνη
του Πασχάλη Χριστοδούλου*

Τα θέματα που παρατίθενται αποτελούν μια νέα τριλογία και είναι συνέχεια άλλων κειμένων που δημοσιεύθηκαν στο παρελθόν.

Αρχικά αναφέρεται το θέμα της Θρακικής διώρυγας πλάι σε προηγούμενα το οποίο αφιερώνω στη μνήμη του Μιχάλη με την ελπίδα ότι ο δρόμος που άνοιξε θα συνεχίσει να έχει συνέχεια κι από εμάς. Οφείλω όμως να διευκρινίσω και να τονίσω ότι δεν αφιερώνεται σε ανθρώπους οι οποίοι παραχαράζουν ιδέες και εν τοις πράγμασι τις ακυρώνουν. Όμως η δική μας υποχρέωση είναι να αποκαλύπτουμε όλες αυτές τις ανήθικες συμπεριφορές και να συνεχίζουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και διαδρομή.

Το δεύτερο κείμενο της τριλογίας αφορά την Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία.

Αυτοί όλοι που συνέρχονται για να συνεορτάσουν την επέτειο του ιωβηλαίου της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, μια ημιδημοκρατία στην ουσία, πρέπει να πληροφορηθούν ότι συνιστούν όλοι τους ανεξαίρετα ληξιπρόθεσμα πολιτικά προϊόντα από πολλών ετών. Και για να μην αδικήσουμε κανέναν ή καμία οφείλω να επισημάνω ότι ανάμεσά τους βρίσκονται επίσης πρόσωπα που χαριεντίζονται με τα ζητήματα την Τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας πλην όμως ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τους παραχαράκτες της προηγούμενης γραφής περί τη Θρακική διώρυγα.

Το τρίτο κείμενο της τριλογίας έχει να κάνει με την τραγική εξέλιξη μιας παλιάς μας πρότασης σχετικά με τον αγροτοκτηνοτροφικό παράδεισο του οποίου η τύχη όχι μόνο έχει αποτελέσει μια μετεξέλιξη σε μια αγροτοκτηνοτροφική κόλαση. Η γνωστή ιστορία με τον αφθώδη πριν ο Έβρος αποτελέσει ιστορικό παρελθόν για την πλούσια αγροτοκτηνοτροφική του παράδοση και την αδυναμία να μετεξελιχθεί η υπόθεση της βιολογικής γαστρονομίας. Και ενώ θα περίμενε κανείς από αυτούς τους θιασώτες της ληξιπρόθεσμης πολιτικής τάξης να κάνουν κάτι όλες αυτές τις δεκαετίες, σήμερα αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ένα άλλος παράδεισος αγροτοκτηνοτροφικός που είχε ιστορία και συνέχεια να αποτελεί αντικείμενο μια νέας κόλασης. Δεν αναφέρομαι στις καιρικές εξελίξεις αλλά για τη σημερινή συνέχεια από τον αφθώδη στην πανώλη των μικρών ζώων και τη Θεσσαλία να γίνεται ένας καινούργιος Έβρος σε ότι αφορά μια πλούσια παράδοση ιστορική, διατροφική και γαστρονομική.
Η θεομηνία των επιζωοτιών

Θα ήθελα τέλος να συμπληρώσω λέγοντας ότι αν παραπεμφθεί κάποια στιγμή η Τουρκία για τη σωρεία των εγκλημάτων της σε βάρος ιστορικών λαών η Ελλάδα υπό τις σημερινές της μορφές πολιτικής τάξης θα συνιστά έναν συνήγορο υπεράσπισής της. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να είναι φορέας πολιτικής παρέμβασης να συνιστά τελικά από τη μια τραγικό θύμα κι από την άλλη ένα συνήγορο υπεράσπισης.

Η λογοτεχνία έχει προσεγγίσει αυτά τα ζητήματα. Ας μην επεκταθώ περί αυτών γιατί τελικά θα είναι εις μάτην και γιατί ακόμη μια φορά όχι μόνο δεν πρόκειται να μας καταλάβουν αλλά κι αν δουν ότι πιάνουν τόπο και δικαιώνονται τα λεγόμενά μας, όπως δικαιώθηκαν όλα όσα είπαμε και γράψαμε μέχρι τώρα, θα επιχειρήσουν να τα υπεξαιρέσουν.

* Ο Πασχάλης Χριστοδούλου διετέλεσε Δήμαρχος Σουφλίου και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Έβρου.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video