ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τη διαφωνία τους με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας εκφράζουν οι Σύλλογοι Υπαλλήλων της Περιφέρειας ΑΜΘ

Τη διαφωνία τους με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας εκφράζουν οι Σύλλογοι Υπαλλήλων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Σύλλογοι Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους στο νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, στο τελικό κείμενο του Ο.Ε.Υ., πολύ λίγες προτάσεις τους έγιναν δεκτές και κρίνοντάς τον συνολικά εξακολουθούν να θεωρούν ότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους και το όραμα των υπαλλήλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ με θέμα ημερήσιας διάταξης, την 2η Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ,) της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος και υπερψηφίστηκε με ψήφους 20 υπέρ, 15 κατά και δύο παρών.

Οι Σύλλογοι Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης - παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση - συμμετείχαμε μόνο σε κάποια αρχική φάση της διαδικασίας διαβούλευσης και καταθέσαμε έγγραφες και προφορικές προτάσεις με σκοπό να είναι όσο το δυνατόν ο Ο.Ε.Υ. πιο κοντά στις θέσεις μας, οι οποίες συνίστανται από τις παρακάτω αρχές:
  1. οι υπηρεσίες της περιφέρειας να βρίσκονται όσο το δυνατό πιο κοντά στο χώρο που ζουν και δραστηριοποιούνται οι πολίτες της ΠΑΜΘ,
  2. να στελεχώνονται με επαρκή και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και
  3. να διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα για να παρέχουν ποσοτικές και κυρίως ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Με τον Ο.Ε.Υ, η διοίκηση στην ουσία επιχείρησε μια αναδιάταξη των υφιστάμενων οργανικών μονάδων, καθορίζοντας νέες προτεραιότητες, παρότι η Περιφέρεια σαν θεσμός είναι αυτοδιοικούμενος και δεν απαιτείται η έγκριση από οποιοδήποτε υπουργείο για να ορίσει η ίδια τις δομές που θεωρεί απαραίτητες για τη λειτουργία της. Γι’ αυτό άλλωστε και «δέχτηκε» τη μείωση των οργανικών μονάδων, την ίδια ώρα που σε άλλες περιφέρειες (Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου κλπ) με τις τροποποιήσεις των Ο.Ε.Υ. δημιουργήθηκαν επιπλέον οργανικές μονάδες.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο ότι η υποστελέχωση αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, με αποτέλεσμα τα κενά στις υπηρεσίες ανέρχονται στο 40% περίπου των οργανικών θέσεων. Παρόλα αυτά διαπιστώνουμε ότι τίποτα δεν έχει γίνει διαχρονικά για τη διεκδίκηση προσλήψεων. Αντίθετα, προσπαθώντας να παρακάμψει η διοίκηση τη σχετική Νομοθεσία, θεωρούμε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η πρόβλεψη στον Ο.Ε.Υ. ότι «ο Περιφερειάρχης δύναται, μετά από αιτιολογημένη εισήγηση Γενικού Διευθυντή, να αναθέτει έργο σε οποιαδήποτε οργανική μονάδα ή μέλος του προσωπικού». Αφού δηλαδή δεν μπορούν να αναθέτουν «παράλληλα καθήκοντα», να μετακινούν υπαλλήλους από Π.Ε. σε Π.Ε., θα μπορούν να αναθέτουν έργο σε υπηρεσίες και υπαλλήλους. Αντί π.χ. να διεκδικούν την άμεση πρόσληψη κοινωνικών λειτουργών θα τους αναθέτουν, με Απόφαση Περιφερειάρχη ελέγχους και υποθέσεις αναδοχής σε άλλες Π.Ε. ή επειδή υπάρχει τραγική έλλειψη υπαλλήλων σε υπηρεσίες κάποιων Π.Ε. (π.χ. στις εκδόσεις αδειών οδήγησης) θα τις αναθέτουν σε υπαλλήλους άλλων Π.Ε, λες κι εκεί περισσεύουν. Τι κι αν ο Ο.Ε.Υ. ρητά προβλέπει ότι κάθε υπηρεσία ασκεί τις αρμοδιότητές της εντός της χωρικής της αρμοδιότητας.

Διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι, στο τελικό κείμενο, πολύ λίγες προτάσεις μας έγιναν δεκτές και κρίνοντάς τον συνολικά εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και το όραμα των υπαλλήλων.

Οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Υπαλλήλων
των Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Α.Μ.Θ.

Δράμας: Αναστασία Καμπάνταη
Έβρου: Δημήτρης Παγωνίδης
Καβάλας: Φιλιππία Κοχλιαρίδου
Κ.Υ. & Ροδόπης: Απόστολος Τομζάς
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video