ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εντυπωσιακές καταγραφές και στις φετινές μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις πουλιών στο Δέλτα Έβρου

Εντυπωσιακές καταγραφές και στις φετινές μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις πουλιών στο Δέλτα Έβρου
Πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ) στο Δέλτα Έβρου, από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς, στις 19 Ιανουαρίου. Οι Μετρήσεις γίνονται κάθε χρόνο σε πάνω από εκατό χώρες, στα πλαίσια του παγκόσμιου προγράμματος καταγραφών της οργάνωσης Wetlands International εδώ και πάνω από 50 χρόνια.


Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη μέτρηση και στο τουρκικό τμήμα του Δέλτα Έβρου από Τούρκους ορνιθολόγους. Με αυτό τον τρόπο αποτιμάται η συνολική αξία του Δέλτα Έβρου για την ορνιθοπανίδα και στα δύο τμήματα. Αυτή η συνεργασία μας δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του συνολικού συστήματος του Δέλτα Έβρου, καθώς και πληροφορίες για τις μετακινήσεις των πουλιών και τη χρήση των βιοτόπων.


Οι πιο πολυπληθής ομάδα όπως πάντα ήταν οι πάπιες  με κυριότερα είδη τα Κιρκίρια, τις Πρασινοκέφαλες, τα Σφυριχτάρια, τις Χουλιαρόπαπιες, τις Ψαλίδες και τους Καπακλήδες.


Παρόντα και τα τρία είδη των Κύκνων που ξεχειμωνιάζουν κάθε χρόνο στην περιοχή, οι Βουβόκυκνοι, οι Αγριόκυκνοι και οι Νανόκυκνοι, με τους τελευταίους να αριθμούν αρκετές χιλιάδες και να μετατρέπουν το Δέλτα Έβρου σε ένα διεθνές hot spot για το είδος.


Μαζί και οι χήνες τόσο οι Ασπρομέτωπες όσο και οι Σταχτόχηνες αλλά και τα αρπακτικά. Μεταξύ άλλων Στικταετοί, Θαλασσαετοί, Γερακίνες, Καλαμόκιρκοι, Χειμωνόκιρκοι, κ.α.


Αρκετά και τα παρυδάτια με πολυπληθέστερες τις Λασποσκαλίδρες, αλλά και σημαντικούς αριθμούς από Αβοκέτες, Αργυροπούλια, Καλημάνες, Τουρλίδες, Στρειδοφάγους, κ.α.

www.facebook.com/EvrosDelta
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video