ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ιατρικός Σύλλογος Έβρου: Οδηγίες σε πολίτες - ασθενείς για διαπίστωση νομιμότητας ιατρείων

Ιατρικός Σύλλογος Έβρου: Οδηγίες σε πολίτες - ασθενείς για διαπίστωση νομιμότητας ιατρείων
Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση του ψευτογιατρού που εξαπατούσε ασθενείς χρησιμοποιώντας δήθεν «πρωτοποριακές» μεθόδους, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, εφιστά την προσοχή των πολιτών όταν προσέρχονται σε ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προκειμένου να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ιατρική νομοθεσία, ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ), είναι οι ακόλουθοι:
  1. Ιδιωτικά ιατρεία,
  2. Ιδιωτικά πολυϊατρεία,
  3. Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και
  4. Ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Στους παραπάνω φορείς, η ιατρική ασκείται από πρόσωπο που διαθέτει τη σχετική άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος και άδεια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, που χορηγείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και βρίσκονται αναρτημένες σε εμφανές σημείο του ιατρείου.

Οι πολίτες θα πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι οι παραπάνω φορείς (ιατρεία - εργαστήρια) που επισκέπτονται, διαθέτουν την απαιτούμενη βεβαίωση λειτουργίας από τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, καθώς επίσης και την ειδική πινακίδα "Νόμιμο Ιατρείο" σε εμφανές σημείο, διότι με αυτόν τον τρόπο προκύπτει η σύννομη λειτουργία τους.

Επίσης στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου www.isevrou.com εμφανίζονται όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί που είναι εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο, στο πεδίο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΑΤΡΕΙΩΝ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου www.pis.gr να εντοπίσουν όποιον από τους πιστοποιημένους και με άδεια άσκησης επαγγέλματος ιατρούς της χώρας επιθυμούν, στο πεδίο ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΙΑΤΡΩΝ.

Επισημαίνουμε τέλος ότι, θεραπείες και πρακτικές που δεν αντιστοιχούν στην εκπαίδευση που αναλογεί στην κάθε ιατρική ειδικότητα, ενέχουν σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video